'Martell' de l'IBEX a nivells de suports interessants?

El nostre selectiu es deixa gairebé un 6% des dels màxims de juny

Per

Bolsamania | 30 jun, 2021

Durant les últimes sessions/setmanes l'IBEX s'ha despenjat respecte als seus veïns europeus. El fet que els bancs i Inditex s'estiguin prenent un respir unit al mal comportament de moltes de les companyies relacionades amb el sector del turisme estan passant factura.

En el pitjor moment de la sessió l'IBEX ha arribat a caure un 1,68% aquest dimecres i a poc més d'una hora del tancament queia només mig punt percentual. D'altra banda, si recordeu fa una mica més d'una setmana dèiem que el selectiu ja no tenia suports importants fins als 8.750-8.800 punts. I els mínims d'aquest dimecres des dels que està rebotant s'han marcat als 8.765 punts. O el que és el mateix, l'IBEX està rebotant des d'on es podia que ho fes. Anem a veure què ens espera al tancament de la sessió, però en tancar una mica més amunt, i si és verd millor que millor, podem parlar de la formació d'un 'martell' des de nivells de suport importants. I a més, amb l'oscil·lador de moment estocàstic sobrevenut.

Al cap i a la fi i per definició, el 'martell' es produeix normalment al final d'una fase correctiva perllongada i moltes vegades té lloc a prop de suports clau. Interpretant-la com un punt d'inflexió de la tendència, passant de baixista a alcista. O almenys ens estaria anticipant l'inici d'un important rebot de curt termini. Estem parlant d'una sessió durant la qual el preu cau amb força durant gran part del dia per després recuperar-se i tancar a prop dels màxims, o a màxims. A molt curt termini les resistències que cal vigilar en l'IBEX es troben als últims màxims decreixents: als 9.107 i als 9.310 punts.

Gràfic diari de l'IBEX 35

Últimas noticias