Consultori d'anàlisi tècnica: Telefónica, IAG, Amadeus, Sabadell, Bankia, BBVA, Liberbank i ACS

José María Rodríguez respon als seus dubtes sobre els diferents valors

Per

Bolsamania | 04 mar, 2020

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Bankia, Sabadell, BBVA, Telefónica, ACS, IAG, Amadeus i Liberbank.

Hola, José María. Molt bon dia. Sóc un inversor de Bankia, quina opinió tens sobre aquest tema? Recentment he comprat accions a 1,53 euros pensant en el llarg termini i després de l'últim enfonsament començo a dubtar que hagi fet bé de comprar-les. També tinc accions del Sabadell a 1,90 euros, i hi estic perdent fins la camisa, com pot comprovar. Què em recomana que faci sobre aquest tema? Moltes gràcies i una salutació. Q.G.

Estimat inversor, bona tarda. Sento dir-li que Bankia continua sent un títol clarament baixista a tots els terminis, la qual cosa no és incompatible amb possibles rebots importants contra tendència (fases de reacció). A curt termini el que tenim és un canal lateral-alcista perforat a la baixa amb el seu corresponent ‘pull back’ des d'on prendre embranzida cap a la baixa. De fet, és un títol en caiguda lliure absoluta, sense suports de cap mena. Encara que no descarto que el rebot, com a mínim, el porti als anteriors mínims històrics (ara resistència), als 1,54 euros. El que ha de tenir en compte sempre és que, mentre el preu continuï construint màxims i mínims decreixents, no hi ha res a fer. Al cap i a la fi, aquesta és la definició més senzilla d'una tendència baixista. Aprofitaria els potencials rebots que es produeixin per reduir risc amb aquest títol, que és clarament baixista.

Gráfico diario de Bankia en el último año

Pel que fa al Sabadell, tres quarts del mateix. Al cap i a la fi, es tracta d'un valor en clara tendència baixista, cosa que no vol dir que no pugui rebotar amb força a curt termini, fruit de la sobrevenda extrema. I amb un únic i clar suport als mínims històrics que va marcar l'estiu passat, en 0,70 euros. El convido a llegir l'anàlisi del Sabadell que realitzem aquest dimarts. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

Gráfico diario de Sabadell en los últimos dos años

Hola, bon dia. Estic valorant la possibilitat d'invertir una petita part dels meus estalvis a molt llarg termini en BBVA i Telefónica, aprofitant les últimes caigudes. Agrairia la seva opinió sobre aquesta decisió. Moltes gràcies. JC

Benvolgut lector, bona tarda. Ens trobem en un moment de mercat complicat. No sabem si el ‘crash’ iniciat la setmana passada és una simple (però molt violenta) correcció proporcional a les pujades prèvies, o si es tracta de l'inici d'una correcció molt més profunda; per aquestes raons, pensar ara mateix al llarg termini no és fàcil. De fet, BBVA ha frenat a les portes de l'important buit baixista (resistència) que presenta a l'últim dels buits baixistes dibuixat la setmana passada: els 4,55 euros. En qualsevol cas, el que sabem és que el títol presenta un important suport als mínims del 2019, els 4,09 euros. De manera que tota posició alcista de curt termini d'aquest títol passa perquè respecti aquest suport tant sí com no, i que en cap cas no tanqui per sota dels mínims de 2019. Pel costat de les resistències tenim el buit baixista esmentat, i per damunt, la base de l'antic canal alcista, ara resistència, els 4,60 euros.

Gráfico diario de BBVA desde verano de 2018

Pel que fa a Telefónica, la tenim just en aquest moment lluitant per no perforar l'important suport que presenta als mínims de 2012: origen de l'últim gran impuls alcista. És cert que ara la tenim en suports molt importants i que per tant és ara quan cal intentar-ho. Però molta cura amb perdre els 5,30 euros amb claredat i en espelmes setmanals, ja que seria una altra clara i preocupant senyal de feblesa (l'enèsima) de la nostra operadora. Com veu, estem en línies generals en nivells de suport claus, que si es perforessin podrien fer-nos caure fins molt més avall encara. I això, sabent que el normal és que assistim a importants rebots de curt termini, però dins d'una fase correctiva de grau major. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

Gráfico semanal de Telefónica desde 2005

Bon dia, José María. Em deixa perplex l'esfondrament d'ACS, el podríem parodiar amb la cançó que cantaven a Alfons XII que deia: "adónde vas triste de ti?"? Li agrairia un comentari sobre aquest tema, ja que el descens sembla imparable. Fins a on pot caure? Moltes gràcies i una salutació. JL.MC.

Estimat inversor, bona tarda. ACS segueix en fase de reacció, o cosa que és el mateix, construint màxims i mínims decreixents. És més, la setmana passada va perforar la base (suport) del canal baixista dels últims mesos. Cosa que, en teoria, ens fa creure que després del rebot actual el més normal és que segueixin les caigudes amb objectiu cap a la important zona de suport dels 24-25 euros: els mínims de 2018, que al seu torn coincideixen amb un ajust/reculada del 61,8% de tota la pujada des dels mínims de 2016. No és fàcil tractar de determinar nivells de suport quan els preus cauen com ho estan fent. Però, a priori, el nivell de suport esmentat hauria de ser un nivell atractiu per a intentar-ho a l'alça, si finalment arribés a corregir fins a aquest punt. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

Gráfico semanal de ACS desde 2015

Bon dia. Volia preguntar-li per IAG i Amadeus, dos títols amb als quals guanyava molt a l'inici de l'any, mentre que ara hi perdo bastant, sobretot amb la primera. No sé si vendre-les i assumir les pèrdues, o bé esperar que reboti per sortir-ne. Segur que si les venc no pararà de pujar i pujar. Què em recomana que faci? Una salutació i moltes gràcies. E.S.

Benvolgut lector, bona tarda. IAG s'ha deixat un 40% des dels màxims històrics que va marcar a l'inici de l'any. L'única cosa que sabem és que presenta una important zona de suport a la recta suport que uneix els mínims creixents des d'octubre de 2016, suport que passa en el moment actual per l'entorn dels 4,65 euros. En qualsevol cas i malgrat les fortes caigudes de les últimes setmanes, la veritat és que la tendència de fons, de moment, continua sent alcista. Al cap i a la fi, els mínims i màxims creixents segueixen intactes. Una altra cosa molt diferent és que s'acabés perforant el suport dels mínims de 2019: els 4,30 euros. Perquè aquí es trencaria la impecable successió de mínims creixents. Pot llegir aquí l'anàlisi d'IAG que vam fer aquest dilluns.

Gráfico semanal de IAG desde 2012

Pel que es refereix a Amadeus, la caiguda de la qual és un calc de la d'IAG, la tenim de nou a la base de l'ampli moviment lateral pel qual s'ha esta desplaçant des de 2018. Amb tot, es pot dir que està donant forma a un triangle (màxims decreixents i mínims creixents) de mitjà termini. Diguem que l'última caiguda l'ha portada d'alcista a neutral. Com a zona de resistència en aquest moment tenim el buit baixista setmanal dels 70,96 euros. No seria gens estrany que el rebot actual l'acosti, en el millor dels casos, a aquest buit baixista. Però no creiem en cap cas que des d'aquí el preu es dirigeixi a la part alta del lateral i molt menys que els superi. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

Gráfico semanal de Amadeus desde 2016

Bones, José María. Ha escrit en alguna ocasió que calia no invertir en Liberbank per ser un valor clarament baixista. El cas és que les tinc en cartera des de fa molt de temps, concretament a 0,47 euros. Com veu, hi perdo molt i no sé ben bé què fer. Pensa que és un preu que es pot assolir durant aquest any? No m'importa esperar tot l'any. Salutacions i moltes gràcies pels seus consells. C.RB.

Estimat inversor, bona tarda. Liberbank és clarament baixista, igual que Bankia i Sabadell, entre molts d'altres. L'últim rebot del títol ha demostrat ser un simple ‘pull back’ i des d'aquí han tornat les vendes. L'única cosa a què pot aferrar-se és que el tenim a les portes del suport que presenta als seus mínims històrics (0,2674). Per sota, es situaria de nou en caiguda lliure absoluta. Avui dia no hi ha res que ens convidi a apostar per aquest títol, ja que és baixista en tots els terminis. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

Gráfico semanal de Liberbank desde 2015

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu a temps real dels mercats financers, buscant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Últimas noticias