Consultori d'anàlisi tècnica: Telefónica, IAG, ACS, Arcelor, Aena, Amadeus, Ferrovial i BBVA

José María Rodríguez respon als dubtes dels lectors sobre els diferents valors

Per

Bolsamania | 15 abr, 2020

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Telefónica, Ferrovial, IAG, ACS, ArcelorMittal, Amadeus, Aena y BBVA.

Bon dia, José María. M'agradaria que analitzéssiu IAG, ACS i ArcelorMittal per establir quin seria un bon punt d'entrada, amb la correcció borsària que estan experimentant les borses mundials. Una cordial salutació i gràcies per les vostres interessants anàlisis tècniques. A.pr.

Estimat lector, bona tarda. Establir un nivell d'entrada per a IAG que no sigui el suport que presenta als mínims de la caiguda és molt complex, perquè l'única cosa que tenim és un enfonsament en tota regla sense gairebé rebots contra tendència. De fet, tenim com a suport més immediat la zona dels 2,70-2,75 euros, abans resistència i sobretot els mínims de març dels 2,10 euros. Aquest últim nivell és, a priori, el nivell de suport més interessant on intentar-lo. Però clar, no sabem si tornarà a caure fins aquí, si bé és cert que l'experiència ens diu que en molts casos els preus recauen fins a la zona de mínims per a comprovar la fortalesa del suport. I pel costat de les resistències, la més immediata la trobem al buit baixista diari i setmanal dels quatre euros. I tot el que succeeixi entre mitjanes dels dos nivells de preu esmentats mancarà d'implicacions rellevants per a l'actual estructura de preus.

Gráfico semanal de IAG

Quant a ACS és més difícil encara, ja que el rebot, de gairebé el 100%, des dels mínims de març, el col·loca en una situació difícil per entrar-hi ara. No té sentit comprar ara sense que haguem vist com a mínim un ajust proporcional de les pujades prèvies. El suport més important, com per al gruix del mercat, són els mínims anuals (11,20). I el que no farem és obrir llargs en terra de ningú, amb els suports molt allunyats i després de doblar la cotització en poques setmanes. Només ens ho plantejaríem en un hipotètic retorn cap als mínims de març. Però ara per ara res, quedeu-vos al marge.

Gráfico semanal de ACS

Finalment i quant a ArcelorMittal, la zona de suport a respectar en tot moment és molt clara. De fet, recentment ho analitzàvem, i advertíem que si calia intentar-ho, havia de ser en els nivells de preu més pròxims possibles als mínims històrics (podeu llegir aquí l'anàlisi), sempre que no el perforés. I ara el tenim més o menys prop de la important zona de resistència que presenta a l'imponent buit baixista setmanal dels 11,55 euros. En qualsevol cas, la clau continua sent que respecti en tot moment el suport dels 5,95 euros. Moltes gràcies a vós, una salutació.

Gráfico semanal de ArcelorMittal

Bona tarda, Sr. Rodríguez. He estat augmentant posicions en nivells d'Ibex dels 7.000 punts en alguns valors de pes com Repsol i Telefónica. Però encara tinc liquiditat i voldria saber quan pot ser un moment interessant per intentar-ho amb Amadeus i Aena. A quin punt creieu que es pot comprar, i amb quins objectius? Moltes gràcies per les vostres anàlisis tan didàctiques. Una salutació des de Ciudad Real. E.R.

Benvolgut inversor, bona tarda. Amadeus i Aena, juntament amb les aerolínies, els hotels i els creuers, són les companyies que més han caigut en aquesta crisi. Una cosa lògica, perquè es tracta de tot el sector relacionat amb el turisme. I dins de la fase correctiva d'Amadeus, el que m'agrada i que ja hem comentat en diverses ocasions aquestes últimes setmanes, és que la caiguda s'ha frenat al nivell d'ajust/reculada del 61,8-66% de tota la pujada des de la seva sortida a borsa. D'això se'n dedueix que el moment ideal seria poder obrir llargs de nou en els nivells de preu més pròxims possibles als mínims de la caiguda, els 36,90 euros. Evidentment no sé si tornarà cap a aquest nivell de suport, però el que ens diu el preu és que aquest és el suport a respectar en tot moment, i per tant l'ideal és obrir llargs en els nivells de preu més pròxims a aquest suport, i sempre que aguant i no es perfori. Per dalt, pel costat de les resistències, la més clara en aquest moment és el buit baixista setmanal dels 56 euros.

Gráfico semanal de Amadeus

Quant a Aena, l'anàlisi, així com el seu aspecte tècnic, és un calc del que hem comentat per a Amadeus. De manera que el suport homòleg als mínims de març es troba als 89,5 euros i com a resistència tenim el buit baixista setmanal dels 135,9 euros. Les dues companyies presenten la mateixa situació de mercat i el mateix ‘momentum’. Moltes gràcies a vós, una salutació.

Gráfico semanal de Aena

Bona tarda, José María, podríeu analitzar la companyia BBVA? Salutacions i gràcies per endavant. P.F.

Estimada lectora, bona tarda. BBVA l'analitzàvem aquest dimarts a la nostra pàgina (podeu llegir-ho aquí). La veritat és que no hi ha gaire cosa a dir dels títols del segon banc del nostre país, perquè per poder veure res d'interessant, un primer senyal de fortalesa real, més enllà dels típics rebots contra tendència (fases de reacció) necessitem que el títol salti i tanqui per sobre dels 3,30 euros. I si pot ser en espelmes setmanals, millor que millor. Mentrestant, el que tenim davant és un tímid rebot després d'un ‘crash’ històric. Gràcies a vós, una salutació.

Gráfico diario de BBVA

Hola, bona tarda. La meva consulta és sobre Ferrovial i Telefónica. Moltes gràcies. L.A.

Benvolgut inversor, bona tarda. Ferrovial és un títol alcista en termes de mitjà i de llarg termini. Clarament alcista m'atreviria a dir. I les caigudes de les últimes setmanes encaixen a la perfecció dins del que seria un ‘throw back’ de llibre, de manual, cap a l'antiga directriu baixista, ara suport i abans (durant tres anys) resistència. D'això se'n dedueix que, mentre es respectin els mínims de març, estem davant un clar mantenir/afegir en correccions. És un gran exemple de títol molt alcista que malgrat caure amb força continua sent alcista.

Gráfico semanal de Ferrovial

Quant a Telefónica, és un títol en fase de rebot o fase de reacció, però clarament baixista. A parer meu, com a molt, el rebot el duria a la zona de resistència (abans suport) dels 5,30-5,35 euros. Al cap i a la fi, el preu continua construint impecables màxims i mínims decreixents. I aquesta no és la manera de pujar, més aviat tot el contrari. Com a principal zona de suport tenim els mínims de març de 3,50 euros. I poca cosa més es pot dir d'un títol que al final farà el que faci l'Ibex, ni més ni menys. Gràcies a vós, una salutació.

Gráfico semanal de Telefónica

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Últimas noticias