Compte!: l'índex de la por (VIX) cotitza en nivells d'agost de 2015

Aquest dijous l'índex de volatilitat va marcar mínims anuals als 10,93 punts

Per

Bolsamania | 22 des, 2016

El VIX va marcar aquest dijous mínims anuals i es troba cotitzant en nivells de preu no vistos des de la sessió del 5 d'agost de 2015. Aquests nivells de lectura extrema han de fer-nos ser cauts.

Aquest índex es mou de forma inversa a les borses, és a dir, quan la renda variable cau amb força l'índex VIX es dispara i viceversa. Dit això vagi per davant que només volem advertir que els actuals nivells aconseguits per l'índex, que cotitza en mínims anuals i en referències de preu d'agost de 2015, són molt altes, extremes. I així és molt difícil, per no dir gairebé impossible, que Wall Street doni continuïtat al ral·li provocat per l'“efecte Trump”.

No és menys cert també que aquest podria continuar degotant lentament a la baixa cap a la zona de mínims històrics que presenta en els 8,89 punts (desembre de 1993) - 9,39 punts (desembre de 2006). O dit amb altres paraules és veritat que encara presenta una mica més de marge de caiguda (el que portaria als índexs a seguir marcant nous màxims de tots els temps) però el que és evident és que cada dia que passa el risc de Wall Street pugui donar-nos algun que altre esglai, contagiant a la resta de borses mundials, és una espasa de 'Dàmocles' que està aquí.

VIX CBOE Index

Últimas noticias