Boris Jonhnson li veu les orelles al llop i la lliura s'enfonsa davant la moneda única

Regne Unit reconeix el gran error de deixar que el COVID-19 campés lliurement pel país

Per

Bolsamania | 19 mar, 2020

Boris Johnson es fa enrere en la seva decisió de deixar que la població s'immunitzi de manera natural i reconeix ara el fracàs de la mesura, demanant una acció dràstica.

El sempre polèmic primer ministre de Regne Unit s'acaba de fer enrere en el risc de deixar a la població s'immunitzi de manera natural, com al·legava des del començament, i després de rebre nombroses crítiques, i en vista dels esdeveniments es desdiu dels seus plans inicials. Així, el nou ministre d'Economia britànic, Rishi Sunak, assegurava que el Govern "farà tot el que sigui necessari per salvar l'economia del país", anunciant un programa de mesures per una suma de 330.000 milions de lliures en préstecs garantits per l'Estat per combatre els efectes que el coronavirus està provocant a les empreses. Sunak afegia que el coronavirus "és una emergència de salut, però també és una emergència econòmica" que no s'ha viscut en cap època de pau.

Tècnicament, tenim a l'euro/lliura fent pols la zona de resistència que presenta a la part superior de l'impecable moviment lateral pel qual s'estava desplaçant el preu des de mitjan 2016 després de la crisi pel referèndum del Brexit. Aquest ha saltat per sobre de la resistència, ara suport de molt curt termini, de les 0,93 lliures/euro, col·locant-se en nivells no vists des de març de 2009. Deixant via lliure a la possibilitat, molt probable, de posar a prova la resistència que presenta en els màxims històrics: 0,9802 lliures per cada euro.

Gráfico semanal del Euro/libra desde 1999

Últimas noticias