Atents a les potencials divergències alcistes en l'IBEX

El selectiu puja un 6% l'any

Per

Bolsamania | 22 jul, 2021

Aquest dimecres analitzem l'IBEX abans de l'obertura i dèiem allò que o rebotem amb força ja o hi havia la possibilitat d'anar pensant en els 7.700 punts. I al final vam tancar amb pujades del 2,50%.

L'IBEX està rebotant amb força des del suport horitzontal dels 8.270 punts. I correccions a part, no descartem que aquest tracti de dirigir-se cap el buit baixista de la sessió del 8 de juliol als 8.855 punts. La sobrevenda diària és important, sens dubte. Però em quedo amb les potencials divergències alcistes que estem començant a veure entre la sèrie històrica de preus i l'oscil·lat de moment estocàstic. És a dir, mentre el preu ha estat construint impecables mínims decreixents, l'oscil·lador ens ha dibuixat mínims creixents, d'aquí les divergències alcistes.

Cosa que en condicions normals sol traduir-se en importants rebots a curt termini. Rebots que poden acostar-nos a la important zona de resistència dels 8.855 punts, on hi ha el buit baixista que es va emplenar parcialment durant el rebot de mitjans de juliol, però que no es va arribar a tancar, o el que és el mateix anul·lar-se. Tancar-lo seria, sense cap dubte, un important senyal de fortalesa que cal tenir en compte en el selectiu. Per sota, per la banda dels suports, tenim els mínims de la caiguda (8.250) i per sota ja no hi ha res fins al rang dels 7.660-7.700 punts.

Gràfic diari de l'IBEX 35

Últimas noticias