Ara o mai en Intel: enèsim suport a la base del canal alcista dels últims 12 anys

En realitat s'està desplaçant lateralment des de finals del 2017

Per

Bolsamania | 22 des, 2021

Els títols d'Intel acumulen un descens superior al 25% des dels màxims anuals d'abril als 68,49 dòlars i malgrat això encara es pot dir del valor que aquest és alcista a llarg termini.

Un canal alcista és un patró que es caracteritza perquè el preu es desplaça dins de dues rectes paral·leles i que tenen pendent positiu. La part superior del canal s'anomena zona de resistència i la part inferior zona de suport. I la condició que ha de complir aquest patró perquè sigui vàlid és la de tenir almenys dos punts de suport a la base del canal i tres a la part alta (resistència), o bé tres a la zona de suport (la base del canal) i dos a la part alta. De manera que hem de tenir sempre, com a mínim, cinc punts de tangència al canal.

L'operativa quan el preu és dins del canal es limitarà a obrir llargs (posicions alcistes) a la base del canal i tancar-los a la part alta del canal (resistència). I just en aquest moment, dilatacions puntuals dels preus a part, el tenim per enèsima vegada a la base del canal alcista pel qual es desplaça el valor des de finals del 2008-principis del 2009. O el que és el mateix, si s'ha de llançar-se a la piscina és ara, a plena zona de suport.

Observeu-vos també com la perforació de la base del canal el podria portar cap al rang dels 42,50-43,70 dòlars: la part inferior de l'ampli lateral pel qual es desplaça el valor des de finals de 2017. És a dir, el risc de fortes caigudes addicionals, encara que no hi ha res segur en els mercats, sembla força contingut en el moment actual.

Gràfic mensual d'Intel Corp. (INTC)

Últimas noticias