A l'espera que Iberdrola aconsegueixi batre la part alta del canal baixista

Els títols de la companyia elèctrica cauen un 12% durant l'any

Per

Bolsamania | 17 des, 2021

Un canal baixista és un patró que es caracteritza perquè el preu es desplaça dins de dues rectes paral·leles, però amb pendent negatiu. La part superior del canal s'anomena zona de resistència i la part inferior zona de suport.

L'operativa quan el preu és dins del canal es limitarà a obrir llargs (posicions alcistes) a la base i tancar-los a la part alta del canal (resistència). També podem obrir curts (posicions baixistes) a la part alta del canal amb objectiu de caiguda a la base del mateix canal (si l'operativa sobre el subjacent en qüestió ho permet, és clar).

Dit això, la veritat és que els títols d'Iberdrola s'estan desplaçant des de principis d'any, quan va marcar nous màxims històrics a 12,10 euros, dins d'un impecable canal baixista. Canal la part alta del qual, per definició resistència, es va atacar (sense èxit) al començament de novembre. De la qual cosa es dedueix que per poder parlar d'un canvi de tendència a l'alça no n'hi ha prou només de superar la part alta del canal. A més, us exigirem que superi l'últim gran màxim decreixent als 10,33 euros. Només per sobre dels màxims de novembre podrem parlar d'un abans i un després en els títols de l'elèctrica.

Gràfic diari d'Iberdrola

Últimas noticias