Telefónica pot treure a borsa O2 al Regne Unit abans de l'estiu, segons Bankinter

Després del desbloqueig de les subhastes d'espectre al mercat britànic

Per

Bolsamania | 07 mar, 2018

Actualitzat : 18:33

Telefónica pot treure a borsa O2, la seva filial de mòbils al Regne Unit, abans de l'estiu. El desbloqueig de la subhasta d'espectre al mercat britànic sobre aquesta operació, segons comenten els experts de Bankinter.

En la seva opinió, la desinversió en O2 és "cada vegada més factible, especialment després del desbloqueig de la subhasta de freqüències al Regne Unit. Amb això, l'operació podria produir abans de l'estiu", afirmen en un informe publicat aquest dimecres, al qual han elevat la seva recomanació sobre l'operadora de telecomunicacions de mantenir a comprar.

Segons els seus càlculs, Telefónica pot obtenir entre 3.000 i 4.000 milions d'euros pel 40% de la seva filial britànica, aplicant un múltiple valor d'empresa/OIBDA d'entre 4,5 i 6 vegades. En la seva opinió, l'operació es realitzaria "mitjançant una OPV instrumentada probablement en diverses etapes".

El passat 27 de febrer, el regulador britànic de telecomunicacions Ofcom va confirmar que Telefónica UK, Vodafone, Hutchison 3G UK, BT/EE, Connexin i Airspan Spectrum són les companyies que participaran en la propera subhasta d'espectre que s'iniciarà al proper mes de març.

ELS PLANS DE PALLETE

El president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ja va comentar durant l'última presentació de resultats, realitzada el passat 21 de febrer, que la sortida a borsa d’O2 depenia que se celebrés la subhasta d'espectre al Regne Unit, que sembla imminent.

Pallete també va comentar que l'objectiu és presentar-se "amb els deures fets davant els inversors" i que no tenen cap urgència a dur a terme aquest procés i tampoc hi ha cap calendari fixat, de manera que esperaran "les millors condicions de mercat".

"Tampoc volem regalar valor, el proposarem i l'executarem quan sigui el moment adequat", va afegir Álvarez-Pallete. D'altra banda, va assenyalar que si mentre preparen l'OPV es presenta una altra alternativa, com una oferta de compra d'una participació minoritària, l’exploraran, però ha incidit que la seva opció principal és la sortida a borsa.

Des de Bankinter, afegeixen que Telefónica pot utilitzar els diners recaptats per "mantenir una política de remuneració a l'accionista atractiva i sostenible" i també per "allunyar la por d’una retallada de valoració i evitar un repunt del cost de finançament".

En la seva opinió, la correcció que ha patit el valor és "excessiva" i, després d'augmentar la seva valoració a 12 mesos fins a 10,64 euros per acció des de 10,35 euros, anticipen un potencial alcista del 35% sobre el preu actual de mercat (-0,6%, fins a 7,90 euros).

Últimas noticias