HSBC considera "improbable" que Enel vengui Endesa

El banc britànic eleva el preu objectiu de l'elèctrica italiana fins a 5 euros des de 4,8 euros

Per

Bolsamania | 10 abr, 2017

HSBC considera "improbable" que Enel vengui Endesa, després de les informacions sorgides fa unes setmanes sobre el presumpte interès de diversos fons d'inversió per comprar la filial espanyola del grup elèctric italià.

Aquests experts, que reiteren el seu consell de compra sobre Enel, eleven el preu objectiu del valor fins a 5 euros des dels anteriors 4,8 euros per acció, amb un potencial alcista del 14% sobre el preu actual de mercat (Enel cau un 1,4%, fins a 4,34 euros).

HSBC recorda que El Confidencial va publicar que hi havia diversos fons interessats en comprar Endesa, però que Enel va respondre ràpidament que no estava en venda i que era un actiu estratègic. "Una potencial venda seria un gran problema per Enel, ja que Endesa contribueix en un 23% a l’EBITDA, la qual cosa implica que Enel hauria de buscar una oportunitat d'inversió alternativa per eliminar l'efecte dilutiu de la venda. Sense una reinversió, Enel podria considerar recomprar accions o un dividend especial, però això és improbable".

Sobre la cartera d'actius d'Enel a Llatinoamèrica, HSBC assenyala que Enel "donarà més passos per augmentar la rendibilitat i el valor econòmic d'aquests actius, compres incloses. A més, les revisions reguladores a Argentina i Brasil poden ser positives".

D'altra banda, HSBC destaca que el Govern italià, màxim accionista d'Enel, ha proposat l'extensió del mandat de l'actual directiva d'Enel durant tres anys, alguna cosa "positiva" per a aquests experts, a causa del seu "èxit en la reestructuració de l'empresa".

Pel que fa a la valoració, HSBC considera que la rendibilitat per dividend del 6,4% és molt atractiva i que a més Enel cotitza amb un descompte del 15% sobre altres empreses comparables europees, la qual cosa en la seva opinió "no està justificada".".

Últimas noticias