Gas Natural puja un 2% en borsa després de vendre el 20% de la seva xarxa de gas a Espanya

Macquarie espera un dividend especial de fins a cinc euros quan es completin les vendes d'actius

Per

Bolsamania | 04 ago, 2017

Gas Natural Fenosa puja prop del 2% en borsa, fins a 20,36 euros, després de confirmar la venda del 20% de la seva xarxa de distribució de gas a Espanya per 1.500 milions d'euros a un consorci d'inversors en infraestructures a llarg termini format per Allianz Capital Partners (ACP) i Canada Pension Pla Investment Board (CPPIB).

Els analistes de Bankinter consideren "positiva" l'operació i reiteren el seu consell de 'comprar' el valor, amb un preu objectiu a 12 mesos de 22,50 euros. Segons els seus càlculs, la transacció s'ha produït a un múltiple de 15,7 vegades l'EBITDA de 2016 i valora el conjunt d'aquest negoci en 13.935 milions d'euros.

Els analistes de Macquarie esperen que Gas Natural aprovi un dividend especial de fins a cinc euros per acció quan completi les vendes d'actius a Espanya i Itàlia. La companyia mantindrà una participació accionarial del 80% en la societat titular dels actius de distribució de gas natural a Espanya (GNDB) i continuarà gestionant i consolidant el seu negoci de distribució pel mètode d'integració global, segons ha explicat l'empresa en un comunicat.

"Els recursos procedents de l'operació s'utilitzaran per recolzar futures necessitats d'inversió en projectes existents, mentre que qualsevol excedent serà destinat a futures inversions, optimització del deute o remuneració a l'accionista, segons determini el Consell d'Administració de l'empresa", ha afegit el comunicat.

VALORACIÓ DELS EXPERTS

Una de les claus de l'operació és que Gas Natural entrarà en un acord de finançament intragrup a llarg termini de 6.000 milions d'euros amb la societat titular dels actius de distribució de gas natural a Espanya (GNDB) "que no afectarà l'estructura de capital de l'empresa ni a la seva ràting".

Els experts de Macquarie esperaven que el deute se situés en uns 5.000 milions d'euros, amb una ràtio de deute sobre l'EBITDA de 5,4 vegades. Això deixaria a la societat matriu amb una ràtio de deute net/EBITDA de 2,6 vegades, que podria ser reduït fins a 2 vegades quan es completi la venda dels actius italians i espanyols.

Macquarie assumeix que la resta d'activitats de Gas Natural, que suposen el 80% de l'EBITDA, aconseguiran una ràtio de deute net/EBITDA de 2,6 vegades, la qual cosa donaria una flexibilitat financera a la companyia per reapalancarse d'entre 4.100 i 5.000 milions d'euros.

"Pensem que una majoria d'aquesta suma serà utilitzada per retornar fons als accionistes a través de dividends extraordinaris. Descartem una gran adquisició, donada la preferència dels tres grans accionistes per l'efectiu", afegeixen aquests analistes.

MÉS VALORACIONS

Per Bankinter, Gas Natural "cristal·litza el valor de la seva filial de xarxa amb aquesta operació, en vendre una participació minoritària a un preu molt atractiu (15,7 vegades múltiple implícit de l'EBITDA). Aquests experts afegeixen que "el caràcter regulat d'aquest negoci ho converteix en un actiu idoni per a inversors com a fons sobirans, d'infraestructures o de pensions, que busquen fluxos de cash flow estables i recurrents".

Els experts de Renda 4 no són tan positius amb la venda i afirmen "el preu de l'operació se situa en línia amb la nostra valoració (per sota de la de consens), segons les nostres estimacions, per la qual cosa no tindria l'efecte buscat de donar valor a aquests actius".

Últimas noticias