Citi eleva un 10% la valoració de Gas Natural Fenosa i anticipa pujades fins a 23 euros

Les accions del grup energètic pugen gairebé un 2%, fins a 21,40 euros per títol

Per

Bolsamania | 15 mai, 2017

Els analistes de Citi han elevat gairebé un 10% el preu objectiu de Gas Natural Fenosa, fins a 23 euros per acció des dels anteriors 21 euros per títol.

Aquests experts reiteren el consell de 'compra' sobre el grup energètic, que puja a prop del 2% en borsa, fins a 21,40 euros per acció. Aquest preu s'acosta al màxim de 2014, situat als 21,59 euros, i al màxim històric de 22,97 euros, marcat el 2014.

Segons l'opinió d'aquests experts, la valoració de Gas Natural és "atractiva" i, a més, l'empresa ofereix una oportunitat de "reestructuració" que pot crear valor per als accionistes. Sobre els resultats del primer trimestre, assenyalen que "finalment mostra alguna resiliència en els marges de subministrament de gas, la qual cosa redueix el perfil de risc de la previsió de beneficis".

Citi afegeix que Gas Natural cotitza amb un descompte del 12% - 20% sobre les ràtios preu/benefici i valor d'empresa/EBITDA del sector i destaca que els seus resultats estan recolzats per actius regulats a Europa i Llatinoamèrica i un cost decreixent del seu deute.

Citi afirma que la rendibilitat del 8% del seu flux de caixa lliure esperat per al període 2018-2020 justifica una "sòlida valoració". Sobre la possibilitat que l'empresa emprengui una reestructuració per optimitzar la seva cartera d'actius, aquests experts inclouen la possibilitat que posi en valor el seu negoci de distribució de gas a Espanya, valorat en uns 11.300 milions d'euros.

La seva conclusió és que "encara que un escenari de venda d'actius, seguit d'una distribució de dividends especials seria benvingut pels inversors i reduiria els múltiples de preu/benefici, l'impacte sobre la valoració estaria subjecte al preu de venda assolit i al risc d’execució material. En qualsevol cas, no sembla que estigui descomptat pel preu".

Últimas noticias