Naturgy suspèn la venda d'actius renovables a Austràlia i la CNMV li demana augmentar la liquiditat

Els analistes de Banc Sabadell consideren "negatives" les dues notícies

Per

Bolsamania | 08 abr, 2024

Naturgy podria haver suspès la venda d'actius renovables australians de la seva unitat Global Power Generation després que les primeres ofertes no complissin les expectatives de valoració d'uns 2.450 milions d'euros, segons informa Bloomberg.

D'altra banda, la CNMV podria haver enviat una carta a Naturgy per recomanar-li que prengui mesures per elevar la seva liquiditat borsària, a causa del seu escàs free float (actualment al 13%), segons El Confidencial.

Entre les mesures que l'organisme supervisor ha recomanat, se citen l'emissió d'accions noves mitjançant una ampliació de capital o la venda d'accions propietat dels quatre accionistes més grans actuals.

NOTÍCIES NEGATIVES

Els experts de Banc Sabadell, que aconsellen vendre el valor, amb un preu objectiu de 24,12 euros, consideren que aquestes notícies són "negatives" i recorden que "al desembre s'especulava amb una venda potencial del negoci renovable australià a múltiples molt atractius, i que hauria suposat un extra generat de 1.300 milions d'euros, o 1,33 euros per acció" a la seva valoració.

"Austràlia està considerat un país prioritari dins dels objectius de Naturgy, amb una meta d'assolir una capacitat instal·lada de 2.200 MW el 2025 (enfront de 386 MW actual), enfocada en eòlica, solar fotovoltaica i emmagatzematge", afirmen.

"D'altra banda", afegeixen, "també és negativa l'exigència de la CNMV de més 'free float', especialment en un moment en què Naturgy ha retrocedit un 26% en borsa des del començament d'any, en part per la exclusió des del març dels principals índexs mundials després de la decisió d'MSCI".

Últimas noticias