Jefferies retalla Merlin Properties a 'mantenir' i reitera 'infraponderar' sobre Colonial

Tot i que n'eleva lleugerament la valoració fins als 10,30 euros i 5 euros per acció, respectivament

Per

Bolsamania | 11 gen, 2024

Els analistes de Jefferies han retallat el seu consell sobre la immobiliària Merlin Properties fins a mantenir des de comprar i han reiterat la seva recomanació d'infraponderar sobre Colonial.

En el cas de Merlin, n'han elevat la valoració fins als 10,30 euros per acció des dels 9,70 euros, però justifiquen la retallada pel ral·li alcista del 15% registrat pel valor el novembre.

"Merlin Properties va fer molt bé en vendre la cartera d'oficines de BBVA per 2.000 milions d'euros l'any passat, just abans de la forta pujada dels tipus d'interès, i està desitjada de reinvertir en centres de dades, cosa que ens agrada". Tot i això, estem esperant que el grup proporcioni més detalls sobre com planeja finançar la seva futura expansió en aquesta classe d'actius a mitjà i llarg termini", expliquen aquests analistes, ja sigui a través d'"un augment de capital o una associació amb un inversor de capital privat".

D'altra banda, esperen "caigudes més grans en el valor dels actius, ja que les oficines són més vulnerables. Això afectarà les ràtios crediticis del grup, augmentant el risc d'una rebaixa de la qualificació", cosa que també justifica la retallada de recomanació.

REITEREN 'INFRAPONDERAR' SOBRE COLONIAL

En el cas d'Inmobiliaria Colonial, tot i que han elevat la valoració fins als 5 euros per acció des dels 4,75 euros, han reiterat el consell d''infraponderar'".

Segons la seva anàlisi, "la necessitat de vendre actius per reduir la ràtio d'endeutament limitarà el creixement futur de l'FFO (fons d'operacions) malgrat un bon perfil de cobertura del deute".

També indiquen que "l'impacte positiu del valor dels lloguers s'esvaeix" i creuen que "el consens és massa optimista sobre els guanys per acció per al 2024", i per això anticipen "rebaixes" per part del mercat en les seves expectatives de beneficis.

Últimas noticias