Jefferies millora Colonial a 'neutral' tot i que avisa: "Ha de retallar el seu palanquejament"

"El recorregut a la baixa continua sent limitat al preu actual de l'acció", asseguren

Per

Bolsamania | 05 mar, 2024

Recolzament de Jefferies a Colonial. La companyia novaiorquesa ha elevat la seva recomanació sobre la socimi de l'IBEX 35 a mantenir des del seu anterior consell de vendre i n'eleva el preu a 5 euros des dels 4,9 euros anteriors. Aquesta nova valoració per a la companyia dibuixa un potencial alcista força reduït, ja que Colonial està pràcticament cotitzant a aquests nivells.

Els experts de Jefferies destaquen que aquest canvi sembla que s'ha realitzat després de "la forta rendibilitat negativa de les accions des del novembre del 2023" i que "el recorregut a la baixa continua sent limitat al preu actual de l'acció". A més, perquè adoptin una "visió sosteniblement més positiva", Colonial "haurà de retallar substancialment el seu palanquejament".

"No tenim cap dubte que la cartera de Colonial és 'prime' i hauria de seguir beneficiant-se de la polarització del mercat d'oficines ('prime' vs. 'no prime') en el futur (a prop del 3% al 'like for like' esperat anual fins al 2027. Aquesta no és la qüestió: el palanquejament és massa alt per a una valoració de la cartera massa agressiva: la ràtio de palanquejament hauria d'estar més a prop del 45%, el límit fixat per S&P, al nostre parer, la ràtio de cobertura de l'Ebitda, lleugerament per sobre de 3x vegades”, expliquen.

Així mateix, Jefferies considera que les valoracions del consens "continuen sent massa elevades", ja que "no tenen en compte les desinversions necessàries per reduir significativament el palanquejament". "Les previsions de benefici per acció (BPA) recurrent per al 2024 es van situar per sota de la nostra estimació (-3% al punt mitjà) i de l'estimació de consens (-5%). A més llarg termini, esperem un BPA recurrent de 33,9 cèntims per al 2027, quan el consens es manté en 39 cèntims (-13%)”, afegeixen aquests experts.

Relacionat amb això, la companyia nord-americana recorda que Colonial ja ha augmentat el seu dividend de 25 cèntims a 27, elevant el 'payout' al 85%. A causa del palanquejament actual, Jefferies considera "sorprenent" aquesta mesura i opinen que l'efectiu "es podria utilitzar millor per reduir el deute net".

"Més sorprenent encara és que Colonial vulgui augmentar el seu dividend entre un 8% i un 10% anual en el futur, fet que implica un augment del 'payout' fins al 110% el 2026. Mantenim els dividends estables de cara al futur, ja que pensem que el mercat de renda variable està actualment més impulsat per una disminució del palanquejament que per uns dividends elevats, i creiem que un augment de la ràtio de repartiment no és clarament el que els inversors esperen actualment”, argumenten.

D'altra banda, la companyia destaca que els resultats de l'exercici 2023 es van beneficiar d'un "posicionament correcte" en observar el mercat d'oficines de París, però "amb uns resultats de valoració negatius inferiors als esperats, cosa que deixa marge per a un altre tram negatiu el 2024". Cal assenyalar que els comptes anuals van reflectir unes pèrdues de 1.019 milions d'euros enfront dels 8 milions de beneficis de l'exercici anterior per la caiguda del 9% en la valoració dels actius immobiliaris.

"Al costat positiu, creiem que Colonial seguirà beneficiant-se del desequilibri entre l'oferta i la demanda al districte financer central ('Central Business District' o CBD, en anglès) de París. El rendiment inicial net ('Net Initial Yield' o NYI, en anglès) implícit del 4,3% (6% brut) deixa un recorregut a la baixa limitat a partir d'ara”, apunten aquests estrategs.

Durant les últimes setmanes, JP Morgan va reiterar el consell de mantenir-se neutral amb el valor, alhora que van rebaixar el preu objectiu als 6,5 euros des dels 7 anteriors. Aquests experts van recalcar que observaven "qualitat" en la cotitzada, però no "catalitzadors a curt termini".

Últimas noticias