Fluidra s'enfonsa perquè la retallada de les previsions és una "molt mala notícia"

Bankinter ha rebaixat la seva valoració fins als 19,30 euros per acció

Per

Bolsamania | 19 oct, 2022

Fluidra, companyia especialitzada en la fabricació de piscines, es desploma a la borsa després de llançar una advertència sobre els seus resultats del tercer trimestre, que ha estat considerada com una "molt mala notícia" pels experts de Renta 4.

"Moltes negatives notícies en mostrar un important punt d'inflexió en l'evolució del negoci subjacent, que creixia fins al trimestre anterior, i que a partir del tercer comença a enfrontar a un important deteriorament", afirmen aquests analistes.

"Veurem, si, com ha comunicat la companyia, s'ha tractat majoritàriament d'una forta reducció d'inventaris al canal majorista, que podria corregir-se durant propers trimestres, o si, per contra, el deteriorament del consum i de la construcció de noves unitats està fent efecte en els ingressos de la companyia".

Segons la seva valoració, "el deteriorament del marge ha estat considerable durant el trimestre, pràcticament 5 punts percentuals, cosa que pot indicar que en un entorn de reducció d'inventaris, la companyia no ha estat capaç d'implementar la pujada de preus anunciada a l'abril i que esperava anar gradualment implementant al llarg de l'exercici”.

"Després de la revisió a la baixa de les guies i davant del nou entorn, ens disposem a revisar el nostre preu objectiu i visió del valor", conclouen. Fins ara, aconsellaven sobreponderar, amb una valoració de 32,86 euros per acció.

BANKINTER RETALLA LA SEVA VALORACIÓ

Per part seva, els experts de Bankinter han reiterat el seu consell de neutral sobre Fluidra, però han retallat la seva valoració a 19,30 euros per acció des dels anteriors 23 euros.

"Els resultats del tercer trimestre s'allunyen del que s'esperava el mercat i les previsions per al 2022 es deterioren. Tot i que les nostres estimacions ja se situaven per sota de les guies de la companyia, la retallada ha estat fins i tot superior pel costat dels marges", expliquen.

A parer seu, "és improbable que la companyia pugui repercutir íntegrament en preus finals la pujada de costos derivada de la inflació". A més, "l'enduriment de les condicions de finançament impactarà en la demanda de nova construcció i les probabilitats de recessió augmenten, cosa que afecta la demanda de productes discrecionals".

"Per tant", conclouen, "Fluidra continua enfrontant-se a un context complicat en què les pujades de tipus i l'erosió de marges pesa sobre la seva valoració. Continuem mantenint una postura conservadora sobre la companyia".

Últimas noticias