Barclays eleva la valoració de Sacyr a 4,20 euros i n'espera més catalitzadors

El banc anglès reitera el seu consell de 'sobreponderar' el valor a les carteres

Per

Bolsamania | 11 mar, 2024

Els analistes de Barclays han reiterat el seu consell de sobreponderar sobre Sacyr i n'han elevat lleugerament la valoració fins als 4,20 euros per acció des dels anteriors 4,10 euros per títol. Això suposa un potencial del 27% sobre l'actual preu de mercat.

Després d'analitzar els resultats del quart trimestre del 2023 i del conjunt de l'any, els experts del banc anglès han fet petits ajustaments als seus models de valoració i han elevat la seva estimació de flux de caixa operatiu per al 2024 fins als 1.000 milions d'euros, atesa la "fortalesa" registrada l'any passat.

Per això, el preu objectiu augmenta lleugerament fins 4,20 euros, a causa d'una previsió menor de deute amb recurs i per reflectir un múltiple d'1,25 vegades sobre les futures inversions de capital.

D'altra banda, Barclays també espera que el Dia de l'Inversor que té previst celebrar Sacyr al segon trimestre de l'any sigui "un catalitzador clau".

AIXÍ VAN SER ELS SEUS RESULTATS

Sacyr va presentar un benefici net de 153 milions d'euros el 2023, xifra que representa un 39% més que els 111 milions que va obtenir durant l'exercici precedent.

El flux de caixa operatiu de la companyia es va disparar un 20%, fins a situar-se als 848 milions d'euros, enfront dels 705 milions al tancament del 2022.

Sacyr va detallar que el 2023 va completar el seu enfocament estratègic cap a les concessions d'infraestructures amb la incorporació de nous actius al seu portfoli i amb la venda de les filials de serveis, Valoriza Servicios Medioambientales i Sacyr Facilities.

De fet, el compte de resultats "reflexa la contínua generació de valor" gràcies a aquest focus en els actius concessionals, que ja aporten el 93% de l'Ebitda del grup, ha detallat la companyia, que ha explicat que la valoració dels actius de Sacyr Concessions arribava al tancament del 2023 als 3.254 milions d'euros.

Sacyr compta amb 70 actius concessionals que tenen una vida mitjana de 26 anys. A més, ha aprofitat per destacar el "gran èxit" que ha aconseguit als últims mesos, amb quatre contractes adjudicats i signats: un tram de la interestatal I-10 (EUA), les autopistes Via del Mare i A-21 a Itàlia i el Aeroport del Loa (Xile).

L'empresa també va detallar que ja té un equity compromès als projectes signats de més de 600 milions d'euros per als propers quatre anys, i disposa d'un pipeline de 34 projectes en estudi als mercats de referència.

D'aquesta manera, Sacyr ha apuntat que "s'ha consolidat com la tercera desenvolupadora d'actius de transport, segons la revista PWF, i com una de les concessionàries d'infraestructures més grans del món".

Últimas noticias