Notícies de Últimes notícies

ep un pensionista espera el autobus en la marquesina de una parada de madrid

Urgeix reformar les pensions: el sistema actual pot no ser el més òptim per a 2021

El sistema de repartiment segons el qual actualment es regeixen les pensions públiques pot deixar de ser el més òptim l'any vinent, a favor del sistema de capitalització. Per això, urgeix més encara una reforma que passi pel control de la despesa a llarg termini i un canvi estructural que elevi la quantia de recursos disponibles, segons consideren economistes i diversos sectors.

urbascb2

Urbas s'ha convertit en el 'chicharro' de moda: val la pena comprar?

Urbas s'ha disparat un 250% en aquestes gairebé dues setmanes, i és el segon valor del mercat espanyol que més avança enguany i no para d'anunciar moviments estratègics que l'han posada en boca de tothom. La immobiliària vol diversificar-se, i per a això ha decidit invertir en mineria, amb la compra d'un jaciment de feldespat a Lugo. També en construcció, després d'adquirir la basca Murias al març, el que li va suposar una injecció de més de 30 milions d'euros, i ara ha pres el control de l'alacantina Ecisa després d'arribar a un acord amb el grup de Qatar Al Alfia.

wall street portada inversor mal

A Nomura no li quadren les caigudes i creu que "seria de miop vendre ara"

Cal comprar o vendre? Les borses estan optant pel vermell després d'un ral·li que no semblava reflectir els anèmics fonamentals macroeconòmics. Ara els experts es debaten sobre si estem davant una mera (i dura) correcció o si realment cal començar a preocupar-se. Els de Nomura pertanyen al primer grup.

L'Ibex tanca amb caigudes del 0,16% fins als 6.643,4 punts

Ibex: els valors que més pugen són BBVA (+5,30%) i Merlín (+3,18%)

Ibex: els títols que més cauen són IAG (-4,37%) i PharmaMar (-3,75%)