Notícies de Últimes notícies

consejo ministros extraordinario 29 marzo

El Govern permet treballar aquest dilluns a les empreses que no puguin parar immediatament

El Govern ha publicat aquest diumenge, minuts abans de la mitjanit, el decret llei pel qual es regula el tancament de les activitats no essencials durant dues setmanes, així com el permís retribuït recuperable que rebran els treballadors afectats per la mesura. El decret especifica que totes aquelles empreses que no puguin parar "immediatament" la seva activitat podran obrir aquest dilluns malgrat el tancament dictaminat des del 30 de març al 9 d'abril, tots dos inclusivament.

trabajo cmin yolanda diaz

Treballadores de la llar, siderúrgia, mineria, tabac i tèxtil, sectors que cauen dels "essencials"

El Reial decret publicat definitivament al BOE al tombant de la mitjanit restringeix la llista d'activitats essencials en què es podrà treballar presencialment respecte als esborranys anteriors. Així, deixen de tenir aquesta consideració les treballadores de la llar, la mineria, la indústria electro-intensiva, la siderúrgia, l'aeroespacial i defensa, el tabac, les papereres, les autopistes de peatge, i l'activitat sindical i patronal. Així mateix, es redueix al mínim indispensable l'activitat de bancs, assegurances, gestories i notaris.

pedro sanchez moncloa comparecencia portada

Sánchez porta a Espanya al desastre econòmic amb la seva falta d'ajudes i d'estratègia

El Govern continua prenent mesures improvisades, contradictòries entre si i que semblen desconèixer el funcionament de l'economia. No hi ha cap estratègia. I el més greu és que Pedro Sánchez -probablement lligat per Podemos- continua negant-se a adoptar cap decisió que ajudi de debò a empreses i autònoms. Amb aquesta actuació tan diferent de la resta de la UE, anem de cap al desastre econòmic, amb incomptables fallides, un atur disparat i un deute públic (ahir el president va obrir els ulls amb els eurobons) inassumible.