cbvacuna moderna

Bones notícies en la lluita contra el coronavirus. La farmacèutica Moderna ha anunciat que els últims resultats obtinguts de la seva vacuna mostren que està produint anticossos en adults. Una notícia que ha tingut un molt bon acolliment al parquet, les seves accions han avançat un 0,33% després d'arribar a disparar-se més d'un 3,5%. No obstant això, no espera obtenir l'autorització per a comercialitzar la vacuna abans de les eleccions dels EUA, de fet, les previsions de l'empresa són que no estarà disponible per a distribuir-la al gran públic fins a, almenys, primavera de 2021.

  • 101,41$
  • -0,58%

La companyia ha comunicat que no preveu sol·licitar aquest permís d'ús d'emergència a l'Administració de Drogues i Aliments per a la seva potencial vacuna per a la Covid-19 fins ben passats els comicis presidencials del 3 de novembre. "El 25 de novembre és el moment en què tindrem suficients dades de seguretat per a poder posar-los en un arxiu per a l'autorització d'ús d'emergència que enviaríem a la FDA - assumint que les dades de seguretat siguin bones, és a dir, que la vacuna es consideri segura", ha declarat Stéphane Bancel, el CEO de Moderna, a Financial Times.

D'altra banda, l'estudi, publicat en el New England Journal of Medicine ofereix una imatge més completa de la seguretat de la vacuna en els adults de més edat, un grup amb un risc més alt de complicacions greus per Covid-19. Les troballes són tranquil·litzadores perquè la immunitat tendeix a afeblir-se amb l'edat, ha explicat en una entrevista a Reuters Evan Anderson, un dels investigadors principals de l'estudi de la Universitat de Emory a Atlanta.

La vacuna de Moderna es basa en una nova tecnologia genètica que “ofereix avantatges per a estimular respostes protectores en poblacions d'edat avançada”, assenyalen els autors de l'assaig clínic.

Els voluntaris que han experimentat efectes secundaris després de rebre les dosis es troben bé, de fet, els investigadors assenyalen que són molt similars als que produeix la vacuna contra la grip. Els més comuns estan sent mal de cap, fatiga, dolors corporals, esgarrifances i dolor en el lloc de la injecció, tots es van considerar principalment lleus i moderats.

Moderna és al capdavant en la carrera per a una vacuna contra la Covid-19, al costat de Pfizer. La predicció de Bancel sobre quan estarà disponible la vacuna de Moderna xoca amb els plans del president Donald Trump, que ha dit que la vacuna podria estar llesta per a ser distribuïda ja a l'octubre amb suficients dosis per a tots els estatunidencs a abril.

Noticias relacionadas

contador