• El selectivo español se ha dado la vuelta tras tocar una importante resistencia
  • Banco Popular recortará entre 2.500 y 3.000 empleos y ha sido el valor que ha registrado la mayor subida
  • Bankinter ha presentado resultados con una subida de su beneficio del 45%, pero no alcanza las previsiones
bolsa madrid ibex

L'Ibex 35 ha tancat amb una lleu pujada del 0,09% i no ha pogut aconseguir els 8.600 punts, encara que s'ha situat en els 8,583. L'índex de referència de la borsa espanyola ha tornat als guanys després que el Banc Central Europeu (BCE) hagi mantingut els tipus d'interès en el 0,0% i s'hagi mostrat obert a oferir nous estímuls econòmics al setembre.

  • 0,32€
  • 0,00%
  • 11.027,80
  • -0,43%

La reunió del BCE ha estat la primera després de la decisió del Regne Unit d'abandonar la Unió Europea (UE), conegut com a Brexit. No obstant això, aquesta trobada no ha aportat grans novetats i no hi ha hagut gaire sorpresa als mercats. Els bancs han estat els que s'han animat i han permès que l'Ibex tanqui en positiu.


El president de l'organisme monetari, Mario Draghi, ha posposat noves mesures fins a una propera revisió trimestral de les previsions de PIB i inflació a l'eurozona. El president del BCE ha assegurat que en "condicions extraordinàries" pot ser aconsellable el respatller públic a la banca, la qual cosa ha animat la cotització dels valors financers.


Banco Popular ha estat el valor que ha registrat una pujada més gran al selectiu: +3,83%, encara que també ha estat protagonista per l'anunci que retallarà entre 2.500 i 3.000 ocupacions. Repsol i Arcelormittal han estat els altres dos títols amb major pujada: +2,29% i +2,14%, respectivament. A l'altra cara de la moneda, tenim Amadeus, amb una caiguda del -1,72%, i Gamesa, que ha cedit un 1,38%.


La resta de places europees han tancat també en positiu, excepte el FTSE 100 de Londres que ha cedit un -0,43% i el cas del CAC francès que ha caigut lleument un -0,08%. Per la seva banda, el DAX alemany ha registrat un avanç del 0,14%. La major pujada ha estat, però, la de PSI 20: +0,47%.


D'altra banda, la Borsa d'Istanbul s'ha desplomat un 4,42% amb l'estat d'emergència decretat i la baixada de valoració per part d’S&P. El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha declarat l'estat d'emergència al país per als propers tres mesos. Una notícia que s'aprofundeix en el sentiment negatiu dels inversors davant la decisió de l'agència de valoració S&P de retallar la qualificació fins a bo escombraries


EMPRESES: BANCO POPULAR, BANKINTER I ATRESMEDIA


En l’àmbit empresarial, aquest dijous el protagonista és Banco Popular que, malgrat no haver presentat encara els seus comptes del segon trimestre, ha anunciat que reduirà dràsticament la plantilla en el seu camí per augmentar la rendibilitat de l'entitat.


El banc retallarà entre 2.500 i 3.000 ocupacions, la qual cosa suposaria reduir la plantilla en un percentatge entre el 16% i el 20%. Bolsamanía s'ha posat en contacte amb Banco Popular, que ha evitat confirmar o desmentir la informació. Les accions de l'entitat han estat les que han registrat una pujada major, amb un 3,83% fins als 1,3 euros.


D'altra banda, Bankinter ha presentat els seus comptes i ha donat el tret de sortida a la presentació de resultats dels bancs de l'Ibex 35. L'entitat ha reportat un benefici de 286 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 45% respecte de l'any anterior, encara que es queda lleugerament per sota de la xifra projectada, segons Efe, pel consens d'analistes de 299 milions d'euros. Les accions han caigut un 1,10% fins als 6,19 euros.


Fora del sector bancari, Atresmedia també ha fet públics els seus resultats del segon trimestre amb un benefici obtingut entre gener i juny de 84,2 milions d'euros, la qual cosa suposa un fort increment anual del 52%. L'empresa ha millorat les seves xifres d'audiència i publicitat, en un període en el qual, a diferència de l'any anterior, han comptat amb l'emissió de partits de la Champions League. No obstant això, les seves accions han cedit un 1,43% al mercat continu.


EN L’ÀMBIT POLÍTIC: EL REI COMENÇA LA RONDA DE CONSULTES


La incertesa política segueix instal·lada a Espanya. Felip VI començarà dimarts que ve 26 de juliol la ronda de consultes amb els diferents representants de les forces polítiques d'Espanya, amb la intenció de designar un candidat a la investidura els propers dies. Els contactes amb el monarca finalitzaran el dijous 28 de juliol i l'últim que serà rebut pel Rei serà l'actual president del Govern en funcions i candidat del PP, Mariano Rajoy.


No obstant això, encara no està clar qui designarà el monarca, ja que sembla que encara no hi ha un candidat clar per a la Presidència del Govern. El PP i Ciutadans, però, podrien estar a un pas de l'acord per a la investidura de Mariano Rajoy. Encara que els d’Albert Rivera insisteixen que diran ‘no’ en la primera votació i s'abstindran en la segona, l'acord aconseguit per tots dos partits per a la formació de la Mesa del Congrés fa pensar que el ‘sí’ de la formació taronja al líder del PP podria arribar els propers dies.


ANÀLISI TÈCNICA


José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamaniía, ha assenyalat que aquesta penúltima sessió de la setmana semblava que tindria importants moviments als mercats per la reunió del BCE, però "ha quedat més o menys empatada". A primera hora del matí "vèiem com semblava voler superar la zona de resistència dels 8.610 punts i posar rumb a la important zona de resistència dels 8.800 punts (per on passa la directriu a la baixa de l'últim any) però finalment no ha pogut ser", explica.


No obstant això, assenyala que "les sensacions de l'última sessió de la setmana no són dolentes, de fet segueixo pensant que com a mínim hauríem d'intentar atacar, qui sap si amb més d’èxit, la important zona de resistència dels 8.800 punts". Encara que com venia comentant els darrers dies "només començaré a creure'm que l'actual rebot és més que això si el preu és capaç de confirmar amb folgança i en preus de tancament, per sobre dels 8.912 punts. Només així s'estaria trencant la impecable successió de màxims i mínims decreixents dels últims mesos".

contador