New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street

Compres en Wall Street aquest dilluns en les seves tres principals índexs borsaris (Dow Jones +0,26%, S&P 500 +0,23% i Nasdaq +0,40%). El mercat reacciona positivament a l'optimisme que gira al voltant de la Xina i els Estats Units, que esperen segellar la pau comercial entre els dos el proper mes de novembre.

  • 39.779,36
  • -

Al Dow Jones, els valors més alcistes són Intel (+0,42%) i Microsoft (+0,37%). L'altra cara de la moneda en el selectiu és Coca-Cola (-0,21%).

Les dues majors economies del món buscaran segellar la pau el proper mes de novembre

Representants de les administracions de la Xina i els Estats Units planegen converses per posar fi el novembre a la disputa comercial entre les dues parts, segons va informar el passat divendres el The Wall Street Journal.

L'objectiu és acostar postures entre les dues majors economies del món abans que tinguin lloc els fòrums multilaterals durant els quals es donaran cita Donald Trump i el seu homòleg xinès, Xi Jinping.

A més, el Ministeri de Comerç xinès va informar la passada setmana que una delegació xinesa liderada pel viceministre de Comerç del país, Wang Shouwen, viatjarà als Estats Units a finals d'aquest mes per a una nova ronda de converses comercials.

En política monetària, el president de la Fed (Reserva Federal) d'Atlanta, Raphael Bostic, compareixerà aquest dilluns a la Cambra de Comerç de Johnson City a la de Kingsport, a Tennessee. Per la seva banda, tots els inversors tindran la mirada posada sobre el simposi econòmic que tindrà lloc a Jackson Hole de dijous a dissabte, al qual assistirà el mateix Jerome Powell.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cedeix una mica de terreny també amb la mirada fixa en el desenllaç de la guerra comercial entre la Xina i els EUA. El barril de West Texas, referència als EUA, cau un 0,09% fins als 65,85 dòlars.

ÀSIA I EUROPA ES TENYEIXEN DE VERD

El Vell Continent cotitza amb pujades en cinc de les seves principals índexs borsaris (IBEX-35 +0,45%, CAC 40 +0,67%, DAX 30 +0,99%, FTSE 100 +0,41% i PSI 20 + 0,76%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX tracta de recuperar el nivell clau dels 9.470 punts.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,19% respecte al dòlar, fins als 1,1418.

Per la seva banda, les borses asiàtiques han tancat en verd esperonades per aquest esmentat optimisme entre la Xina i els EUA. El Shenzhen (+0,57%) i el Xangai (+0,79%) s'han desmarcat amb les seves pujades, mentre que la resta del parquet també han acabat en verd: Hong Kong: +1,22%, NZX50: +0,62%, Tailàndia: +0,49%, Malàisia: +0,32%.

L'única excepció ha estat el Nikkei, que s'ha deixat un 0,32% mentre que el Kospi sud-coreà i l’ASX200 australià han tancat pràcticament plans, amb un +0,04% i un +0,09%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador