ep foto recurso euros
EUROPA PRESS - Archivo
1,0644$
  • 0,0000$
  • 0,00%

Pocs canvis en l'euro/dòlar aquest dijous, que planeja sobre els 1,21 dòlars durant una jornada en què s'ha conegut la decisió de política monetària del Banc Central Europeu (BCE) de gener, la primera de 2021. El mercat ha acollit amb calma el comunicat del banc central i la posterior roda de premsa de la seva presidenta Christine Lagarde.

"La divisa europea continua amb la seva fortalesa alcista, tot i que hem vist durant els últims dies com el dòlar va realitzar una mica de pressió sobre el parell, i ha arribat a descansar als 1,2050 dòlars, un suport crític per al mercat", comenta Diego Morín d'IG Markets.

En canvi, el rebot s'ha ampliat el dijous, a la calor del BCE, que després d'elevar el programa d'emergència de compres per a la pandèmia (PEPP) a 1,85 bilions d'euros al desembre i ampliar l'horitzó de les compres el març de 2022, el Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) no ha introduït canvis a la seva política monetària durant la primera reunió de 2021. No obstant això, sí que ha decidit "reconfirmar la seva orientació molt acomodatícia".

El banc central sí que ha subratllat que "el PEPP podria ser menor o major, tot depèn de les condicions de finançament", comenta Naeem Aslam, ananlista d'AvaTrade. "Podria augmentar. Podria baixar. Això no és una cosa nova, sinó una reiteració que els membres del Consell de Govern han estat dient des de l'última reunió". "Es podria argumentar que és una petita concessió als 'falcons', ja que significa que podrien reduir la dotació del PEPP -o no utilitzar-lo en la seva totalitat-, però en realitat no es tracta d'un canvi material i no hauria de ser una gran sorpresa per al mercat. No obstant això, com sempre, els petits indicis dels bancs centrals poden ser captats per determinats participants en el mercat com un senyal d'alguna cosa més gran que ha de venir", escriu l'expert.

El dòlar, en canvi, sí que ha caigut davant d'altres monedes considerades de risc per l'optimisme que la presidència de Biden ha desencadenat entre els inversors. "El sentiment de risc és força positiu en aquest moment i esperem que segueixi sent-ho aquest any, amb un creixement que s'espera que es recuperi amb bastant força", ha assenyalat Shinichiro Kadota, estrateg de Barclays Capital.

És probable que el dòlar canadenc i la corona noruega tinguin un rendiment superior, mentre que les monedes europees no brillaran amb tanta força. "El cicle baixista del dòlar troba pocs obstacles, malgrat la sòlida política reflacionaria que planteja l'administració entrant", indiquen els experts de Monex Europe per part seva.

Noticias relacionadas

contador