• Experts alerten que no es veu intervenció dels bancs del país per a apuntalar la divisa
  • El Banc Popular de la Xina ha fixat el canvi dòlar/iuan en els 6,7008 iuans
dollar-yuan

El iuan s'ha depreciat a mínims de sis anys contra el dòlar i ha cedit prop d'un 2,5% contra el bitllet verd durant la primera jornada de negociació, després d'una setmana de vacances a la Xina. La caiguda s'ha produït després que el Banc Popular de la Xina hagi fixat el canvi entre la moneda xinesa i el dòlar en els 6,7008 iuans, el nivell més baix des de setembre de 2010.

Segons operadors del mercat de les divises, la caiguda de la moneda del gegant asiàtic reflecteix la fortalesa experimentada pel dòlar l'última setmana i no s'aprecien signes d'intervenció dels bancs estatals per apuntalar el iuan ​​després de la caiguda. Alguns analistes havien esperat mostres per part de les autoritats monetàries xineses que tornaven a col·locar la seva divisa en el curs de la depreciació, després d'haver-la mantingut sense canvis al setembre, informa Reuters. Al juliol, quan la moneda es va depreciar fins a 6,7 ​​iuans per cada dòlar, es va veure una ràpida intervenció dels bancs del país.

És possible que el dòlar acabi per canviar-se per sota dels 6,75 iuans si el Banc Central de la Xina decideix no intervenir

"No hem notat accions per part del Banc Central de la Xina i és possible que el dòlar acabi per canviar-se per sota dels 6,75 iuans si no apareix aviat", afirmen des del banc de Xangai. Les últimes notícies de les autoritats monetàries van arribar la primera setmana d'octubre, quan van anunciar que les reserves de moneda estrangera del banc central havien caigut per tercer mes consecutiu al setembre, fet que suggereix una fugida de capitals a la segona economia mundial.

La primera setmana d'octubre va tancar amb el canvi del iuan no oficial, el CNH -que s'opera majoritàriament a Hong Kong-, caient al seu nivell més baix contra el dòlar des del 7 de gener i experts consultats per Reuters esperen una caiguda d'un 3% més en el iuan oficial a un any vista. Experts consultats també creuen que el banc central xinès ha decidit afluixar el canvi del iuan davant el dòlar després de l'entrada de la divisa en les monedes reserva del Fons Monetari Internacional, del passat 1 d'octubre.

contador