• En dòlars, el superàvit de Pequín s'ha reduït fins als 42 bilions
  • Les exportacions segueixen amb la seva davallada i en termes anuals ja es deixen un 10%
Yuan, China

La balança comercial de la Xina del mes de setembre ha sorprès els mercats amb un resultat molt per sota del consens. Les importacions han baixat per segon mes consecutiu i les exportacions han continuat amb el seu enfonsament en termes anuals.

El superàvit de la balança comercial del país asiàtic ha registrat 278,4 bilions de iuans al setembre, des dels 346 bilions de iuans registrats a l'agost i per sota també de la previsió dels economistes de 300 bilions de iuans. En dòlars, el superàvit de Pequín s'ha reduït fins als 42 bilions, des 52,1 bilions a l'agost.

Les importacions han tornat a decebre, deixant de nou pèrdues d'un 1,9%, quan el consens era d'un 1%. Les exportacions segueixen amb la seva caiguda i en termes anuals ja es deixen un 10%, un resultat molt pitjor del que s'esperava (-3%).

Major pressió en el iuan que podria continuar amb les seves pèrdues, segons Rabobank

Fa dos anys que la segona major economia del món batalla contra les pressions internacionals i domèstiques, mentre Pequín ha virat en els seus objectius econòmics cap a la sostenibilitat, deixant enrere el creixement descontrolat. "Els efectes secundaris en el curt termini han estat dolorosos", asseguren analistes d'EconomicCalendar.com, una cosa que es deixa notar en les dades econòmiques.

Experts de Rabobank alerten que aquests resultats pressionen encara més el iuan que podria continuar amb les seves pèrdues. La divisa va assolir un mínim de sis anys contra el dòlar, canviant-se a 6,75 iuans per cada bitllet verd. Analistes de Danke Bank esperen que el dòlar es canviï a 7,1 iuans el 2017.

contador