trump china eeuu portada buena

Àsia tanca en verd aquest dijous després que els Estats Units i la Xina hagin tornat a la taula de negociació en plena guerra comercial.

  • 37.628,48
  • -2,16%

L'índex Nikkei 225 ha tancat amb un guany del 0,94%, igual que el Kospi sud-coreà que ho ha fet amb una pujada del 0,14%.

El secretari del Tresor nord-americà va confirmar que hi haurà noves converses

A la Xina continental, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha tancat amb una pujada de l’1,46% tot i perdre una mica el seu impuls després de l'inici de la sessió. Per la seva banda, els compostos de Xangai i Shenzhen han tancat amb guanys del 0,14% i el 0,38%, respectivament.

A les borses del Pacífic, l’ASX 200 australià ha romàs en terreny negatiu i ha tancat cedint un 0,51%. Amb tot, els EUA volen tornar a negociar amb la Xina. Segons ha informat el secretari del Tresor nord-americà, Steven Mnuchin, el seu país ha enviat una invitació a alts funcionaris xinesos sol·licitant una "delegació ministerial" per assistir a negociacions comercials.

Aquesta mateixa setmana va ser notícia que la Xina acudirà a l'OMC (Organització Mundial del Comerç) per demanar permís per imposar sancions als EUA. El conflicte entre les dues economies més grans del món segueix tenint en suspens el mercat i els inversors.

Noticias relacionadas

contador