ep el portavoz de vox en el congreso ivan espinosa de los monteros en la camara baja
Pool

El portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monteros, ha tatxat aquest dilluns d'"autoritari" el Govern de Pedro Sánchez, al qual ha acusat de seguir "obstinat a amenaçar la vida i l'estat econòmic" dels espanyols.

En una entrevista a 'Las mañanas de RNE', recollida per Europa Press, el dirigent de Vox també ha reconegut que la seva formació encara no ha decidit quin serà el sentit del seu vot sobre la nova pròrroga de l'estat d'alarma, que ha de rebre l'aval de la Cambra Baixa.

"No decidirem res per endavant. Imagini's que el govern torna a fer-nos cas i en comptes de tres setmanes de retard actua només en tres dies. Si ofereix una visió diferent, doncs miri, hi estarem atents i votarem en conseqüència. El dijous ho veurem", ha explicat.

De totes maneres, Espinosa de los Monteros ha assegurat que "en les actuals circumstàncies" el més normal seria que el seu partit no fes costat a l'Executiu. De fet, aquest dijous el portaveu ja va anunciar que era "altament improbable" que Vox dones suport a una nova pròrroga, en vista de la "decebedora" actuació del president del Govern, Pedro Sánchez.

UN "ESTAT D'EXCEPCIÓ"

En aquest sentit, el dirigent ha carregat contra l'Executiu per prendre's de "manera molt generosa" els "poders" que li ha conferit l'estat d'alarma. "El confinament, el tancament legislatiu, alguns mitjans regats amb diners públics", ha lamentat, i després ha dit que això "s'assembla molt més a un estat d'excepció".

Segons ell, la "desaparició de les institucions" que exerceixen com a "contrapesos" del poder executiu i que "garanteixen que una democràcia sigui plena" fan que a Espanya hi existeixi "ara" un "sistema autoritari".

Així, Espinosa de los Monteros ha lamentat que Sánchez hagi "canviat les condicions de l'estat d'alarma", s'hagi "lliurat als separatistes" i ofereixi als ciutadans "informació escassa i poc creïble" sobre la crisi del coronavirus.

"Un govern que segueix obstinat a amenaçar la vida i l'estat econòmic dels espanyols no comptarà amb el nostre suport", ha insistit el portaveu, que troba reprovable que a l'Executiu no hi hagi hagut cap dimissió "amb més de 12.000 morts" per Covid-19.

Preguntat per un possible pacte entre el Govern, l'oposició i les comunitats autònomes, Espinosa de los Monteros ha assenyalat que Vox només hi participaria si primer l'Estat paga "els sous dels treballadors" i després l'Executiu dimiteix. "En això sí que hi participaríem", ha resolt.

Noticias relacionadas

contador