volodymyr-zelenskiy

El còmic i actor ucraïnès Vladímir Zelenski ha arrasat aquest diumenge a les eleccions presidencials del país. La seva victòria s'ha fonamentat després d'obtenir el suport de dues terceres parts dels vots en detriment de l'actual líder del país, Petró Poroshenko.

La victòria electoral de Zelenski suposa la major en la història d'Ucraïna des de la seva independència de la Unió Soviètica. "Com que encara no sóc oficialment president, em dirigeixo com a ciutadà ucraïnès a tots els països postsoviètics. Mireu-vos, tot és possible. Gràcies a Déu!", ha declarat Velenski després de conèixer-ne els resultats.

Zelenski ha orientat la seva campanya electoral a carregar contra el líder del país, Poroshenko, o ha afirmat que "un comediant pot convertir-se en presiden, però el trist és que un president s'hagi tornat comediant". Una de les aparicions més conegudes de l'etapa de Zelenski com a actor va tenir lloc a la sèrie ucraïnesa 'El servidor del poble'. En ella, hi interpreta un professor d'història que arriba a la presidència del país.

La sèrie va ser estrenada fa quatre anys i, segons apunten alguns analistes, ha acabat sent decisiva en la victòria de Zelenski en els comicis. I és que després de només unes setmanes d'haver presentat la seva candidatura, l'actor i comediant ja liderava les enquestes d'intenció de vot.

Algunes veus no han trigat a comparar-lo amb Ronald Reagan, el altre temps president dels EUA que va arribar a la Casa Blanca després d'un passat com a actor. D'altres, l'acusen de semblar-se a Donald Trump, amb el qual sembla compartir el seu histrionisme i falta d'experiència en càrrecs d'aquest tipus.

contador