Notícies de política

ep dos agentes de la policia y dos personas protegidas con mascarillas durante el segundo dia

I si al final es fa obligatori dur mascareta? El Govern no ha decidit com es repartiran

"El Govern no exigirà res que no es pugui complir", ha dit el mateix ministre de Sanitat, Salvador Illa, sobre la possibilitat que l'ús de caretes es faci obligatori per a la població quan es vagin suavitzant les restriccions a la mobilitat i el confinament. Des de l'Executiu reconeixen que aquest producte serà important durant el període de desescalament, però no concreten encara comes repartiran, en cas que es consideressin imprescindibles.

agencia tributaria hacienda renta portada

Renda 2019: el confinament dispara un 40% les declaracions durant els tres primers dies

El coronavirus també ha deixat la seva particular petjada en el costumisme espanyol. Els contribuents han presentat 1,9 milions de declaracions de la Renda durant els tres primers dies, un 40% més que en el mateix període de l'any anterior. La injecció de liquiditat immediata que suposa ha empès als espanyols a adaptar-se i presentar-la al més aviat possible, al contrari que en anys anteriors.

ep un hombre con mascarilla atraviesa wall street

Fortíssimes pujades del 7% a Wall Street després del pas enrere del coronavirus a Europa

Wall Street registra un gran rebot del 4% encara que els casos de contagis i morts continuen creixent als EUA, que no ha arribat encara al pic de la crisi del virus, però fora de les seves fronteres sí que comencen a disminuir, especialment als països europeus, com ara Espanya, França i Itàlia. L'esperança d'una treva entre l'Aràbia Saudita i Rússia també dóna ales als mercats, especialment el del petroli.