ep logotipovolkswagen 20180717135602
Europa Press
141,30€
  • -0,10€
  • -0,07%

La marca Volkswagen invertirà 11.000 milions d'euros en electromobilitat, conducció autònoma, així com en nous serveis de mobilitat i en la digitalització dels seus vehicles entre el 2019 i el 2023.

A la sessió anual de marca que el fabricant alemany ha celebrat aquest dijous a Wolfsburg (Alemanya), el director d'Operacions de la companyia, Ralf Brandstätter, ha explicat que 9.000 milions aniran destinats a l'ofensiva d'electrificació de la companyia.

El grup Volkswagen ja va anunciar a mitjans de novembre que invertirà un total de 44.000 milions d'euros en electromobilitat, conducció autònoma, nous serveis de mobilitat i en la digitalització dels vehicles i de les plantes, xifra que representa a prop d'un terç de la inversió total que realitzarà la companyia per al període comprès entre el 2019 i el 2023.

Oferirà al voltant de 20 models elèctrics el 2025, amb una producció prevista d'un milió d'unitats

Brandstätter ha subratllat que la marca Volkswagen millorarà "significativament" el rendiment dels seus guanys durant els propers anys per finançar inversions en tecnologies futures amb els seus propis recursos. En total, el fabricant alemany oferirà al voltant de 20 models elèctrics el 2025, amb una producció prevista d'un milió d'unitats.

PLA D'ELECTRIFICACIÓ

La companyia ja està treballant en la transformació de la seva planta de Zwickau (Alemanya) per convertir-la en una factoria de producció de vehicles elèctrics. Preveu fabricar fins a 330.000 cotxes elèctrics l'any en aquest centre. Volkswagen està impulsant la seva ofensiva de vehicles elèctrics i per a això està adaptant la capacitat de fabricació necessària per a la producció de més d'un milió de vehicles elèctrics a l'any per a l'horitzó de 2025.

Així mateix, Volkswagen transformarà les seves plantes alemanyes d'Emden i Hannover en factories de producció d'automòbils elèctrics i establirà el seu segon centre de mobilitat elèctrica a l'estat federal de Baixa Saxònia (Alemanya). També ha avançat que "aviat" prendrà una decisió per acoblar automòbils elèctrics a Amèrica del Nord.

Emden produirà vehicles elèctrics a partir de 2022, mentre que Hannover acollirà la família I.D. Buzz també a partir de 2022, juntament amb vehicles de combustió interna. A més, aquest pla garanteix l'ocupació en ambdues localitzacions fins al 2028, tot i que Emden no podrà fer fixos els treballadors temporals.

Per la seva banda, la primera fàbrica del grup Volkswagen dissenyada específicament per a la plataforma modular elèctrica MEB està començant la seva construcció a Anting, Shanghai. Volkswagen expandeix la seva producció a la Xina amb tres noves plantes i ja n’arriba a 123 a tot el món.

Està previst que la instal·lació comenci a funcionar el 2020 amb una capacitat anual prevista de 300.000 vehicles. Produirà diversos models elèctrics nous de Saic Volkswagen, que inclouen SUV elèctrics purs de mida mitjana i gran, així com sistemes de bateries. El primer vehicle en construcció serà un MEB-SUV de la marca Volkswagen.

De la seva banda, de la nova factoria de l'aliança d'empreses a Foshan (Xina) sortiran 600.000 vehicles l'any i a partir del 2020 també acollirà vehicles electrificats sobre la plataforma MEB. En total, al voltant de 40 models diferents de vehicles elèctrics es produiran a la Xina per a l'any 2025 de la marca Volkswagen.

Volkswagen també invertirà "fortament" en digitalització. El Volkswagen Automotive Cloud, desenvolupat juntament amb Microsoft, posa les bases de la companyia per oferir una gamma de serveis digitals cada vegada més gran en vehicles totalment connectats. L'objectiu és crear el major ecosistema automotriu del món, ha destacat Brandstätter.

ESTALVI DE COSTOS

Per finançar les "enormes" inversions futures, la marca Volkswagen haurà de realitzar estalvis de costos encara més grans que els planejats anteriorment. "Hem definit un conjunt de mesures per millorar la rendibilitat de la companyia, per salvaguardar la implementació total del pacte per al futur alhora que establim el rumb correcte per 2025", ha explicat per la seva part el responsable de Finances de la marca, Arno Antlitz.

Volkswagen planeja uns estalvis de costos que ascendeixen a més de 2.200 milions d'euros per a finals de 2019, xifra que significa que el fabricant alemany gairebé ha aconseguit l'estalvi total previst de 3.000 milions per al 2020.

Preveu estalviar en costos més de 2.200 milions per a finals de 2019. Gairebé ha aconseguit l'estalvi total previst de 3.000 milions per al 2020

Actualment, aproximadament el 60% dels models convencionals de la marca alemanya es basa en la plataforma MQB i això augmentarà fins a un 80% per al 2020. En total, Volkswagen ja ha fabricat més de 50 milions de vehicles basats la plataforma MQB, i el grup està projectant un volum similar per als propers anys. A més, preveu que uns 15 milions de vehicles basats plataforma MER han de sortir de les línies d'acoblament sota la primera onada de models elèctrics a partir de 2019.

D'altra banda, Volkswagen pretén incrementar fins a un 30% l'eficiència de les seves factories per 2025 i reduirà de manera "massiva" la complexitat de la seva cartera de producte, que ofereix diferents versions de cada model.

Aquestes i altres mesures, com l'optimització dels costos de materials, haurien de contribuir al fet que la companyia augmenti el seu retorn operatiu sobre les vendes més ràpid del que havia previst originalment. "Confiem que podrem assolir el nostre objectiu d'un retorn operatiu com a mínim del 6% el 2022, tres anys abans del planejat", ha assenyalat Antlitz.

Noticias relacionadas

contador