• Encara que la volatilitat repuntó de manera notable, els índexs no han perdut suports
  • Nova onada de resultats empresarials mentre la Fed es prepara per entrar en escena
New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street, US, America. Photo: George Rex

Nova jornada de pèrdues en Wall Street, després que la borsa de Nova York tanqués aquest dilluns la seva sessió més negativa de 2017, encara que les pèrdues finalment van ser inferiors al 1%. No obstant això, la volatilitat repuntó de manera notable.

  • 37.775,38
  • -
  • 17.394,31
  • -0,57%
  • 5.522,66
  • -

"Les caigudes generalitzades d'ahir als mercats semblen lligades al veto a refugiats i immigrants de Donald Trump", expliquen els experts de Carax AlphaValue. "No obstant això, també pot utilitzar-se d'excusa per a un esperat (i saludable) 'profit taking' (recollida de beneficis)", afegeixen, "atès que a ningú ha de sorprendre l'actitud autoritària i proteccionista (per ser generosos amb els qualificatius) del president dels EUA", conclouen.

I és que Wall Street va marcar màxims històrics la setmana passada i una correcció des d'aquests nivells de preus és totalment normal des del punt de vista de l'anàlisi tècnica. Malgrat la tendència alcista de la borsa novaiorquesa, els mercats sempre es mouen en dents de serra i, per seguir pujant, també necessiten corregir.

En aquest sentit, César Nuez, analista de Bolsamanía, comenta que el Dow Jones va cobrir el buit alcista del passat dimecres en 19.912 punts i que, mentre l'índex no perdi el suport de 19.677 punts, seguirà oferint un bon aspecte, amb possibilitats de buscar els 20.300 punts a curt termini.

En l'escena econòmica, l'índex Case Shiller de preu d'habitatge ha mostrat una pujada interanual fins a novembre del 5,3%, xifra que s'ha situat per sobre de la previsió del 5,0%. Falta per publicar-se l'índex manufacturero de Chicago i l'indicador de confiança del consumidor.

No s'esperen massa novetats per part de la Fed, sobretot després de la pujada de tipus d'interès realitzada el passat mes de desembre

D'altra banda, els inversors es preparen ja per a la cita amb la Reserva Federal (Fed) del dimecres vinent, a les vuit de la tard hora espanyola. Encara que no s'esperen massa novetats per part de la Fed, sobretot després de la pujada de tipus d'interès realitzada el passat mes de desembre. A més, Yellen no donarà roda de premsa.

En els dies vinents, les dades més importants de la setmana seran els de ISM de productes manufacturats (dimecres) i ISM serveis (divendres) de gener, ja que permetran conèixer l'evolució dels dos principals sectors econòmics dels EUA. El divendres, també es publicarà l'Informe d'Ocupació de gener. El consens preveu la creació de 165.000 llocs de treball i que la taxa d'atur es mantingui en el 4,7%.

Pel que fa a la temporada de resultats, les empreses que han presentat els seus comptes registren un comportament negatiu. Exxon Mobil ha reduït els seus guanys a la meitat i cau un 0,5% en el Dow Jones, MasterCard cau un 2% després dels seus resultats, Pfizer cedeix un 1%, Harley-Davidson perd un 5% i la detallista tèxtil Under Armour es desploma un 25% després de llançar un advertiment de beneficis.

A més, després del tancament serà el torn d'Apple, Electronic Arts i O.S. Steel. El dimecres, serà el torn de les asseguradores American Financial Group i MetLife. El dijous, presentaran la farmacèutica Merck i la tabaquera Philip Morris.

Al mercat de divises, l'euro puja un 0,52%, fins a 1,0748 dòlars. Per la seva banda, el petroli West Texas puja un 0,8%, fins a 53,10 dòlars, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau de forma moderada fins al 2,48%.

Noticias relacionadas

contador