wall street portada bandera bolsamania
37.753,31
  • -
  • -

Wall Street registra un rebot del 0,6% després de les pèrdues de dilluns, properes a l'1,5% en el cas del Nasdaq. Les borses nord-americanes reaccionen així davant l'alleujament de les tensions comercials amb Huawei, ja que el govern dels EUA ha atorgat un període de gràcia de 90 dies sobre les sancions imposada al grup tecnològic xinès i a altres 68 entitats. Així, no entraran en vigor fins al pròxim 19 d'agost, amb l'objectiu que els seus proveïdors puguin prendre mesures que facin més fàcil la transició de deixar de treballar amb la companyia xinesa.

Els fabricants de xips pugen amb força després d'aquesta rectificació. L'índex de semiconductors de Filaldelfia, que aquest dilluns es va desplomar un 4%, avança un 2% i és un dels més alcistes del dia.

Ren Zhengfei, fundador i conseller delegat de Huawei, ha assenyalat en una entrevista a la cadena estatal CCTV que l'alleujament temporal de les restriccions comercials per part dels EUA tenen poc sentit per a la companyia, que ja estava preparada per al veto.

A més, ha recalcat que el desenvolupament de la tecnologia 5G de Huawei no es veurà afectada i que els EUA està subestimant les seves capacitats, perquè porten un avantatge de dos o tres anys als seus competidors.

ACTUALITAT EMPRESARIAL

A l'actualitat empresarial, Home Depot, la major cadena de bricolatge nord-americana que cotitza al Dow Jones, ha superat les previsions del consens amb els seus resultats del primer trimestre.

Destaca també Tesla després de l'última rebaixa de Morgan Stanley que, en el pitjor dels casos, preveu que la seva cotització pugui caure fins als 10 dòlars (en comptes dels 97 dòlars).

Per la seva banda, Nike i altres 200 fabricants de calçat nord-americans han redactat un escrit per demanar a Trump que no els inclogui en els aranzels amb la Xina perquè els costos acabaran sent assumits pels clients.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'àmbit macro, aquest dimarts s'ha publicat l'índex RedBook setmanal de vendes al detall, que ha avançat un 1,2%, fins al 5,2% interanual. Falten per publicar les vendes d'habitatges de segona mà d'abril.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,2%, fins als 63 dòlars, mentre continuen les tensions al golf Pèrsic entre l'Iran i l'Aràbia Saudita. A més, l'euro es deprecia un 0,13%, fins als 1,1154 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins al 2,42%, la del bo a 2 anys fins al 2,23% i la del bo a 3 mesos ha caigut fins al 2,39%.

contador