ep satya nadella consejero delegado de microsoft
Bernd von Jutrczenka/dpa - Archivo

Wall Street registra una suau recollida de beneficis després de completar una setmana molt positiva, que va permetre a l'S&P 500 a marcar un nou rècord per sobre dels 4.100 punts. El principal indicador mundial acumula una revaloració del 9% aquest anyi segueix en pujada lliure, la millor situació tècnica per a qualsevol subjacent.

  • 39.807,37
  • -

La 'lluna de mel' que viuen les borses nord-americanes no sembla tenir límits, a causa que els inversors anticipen un moment goldilocks per a l'economia nord-americana, que ja s'està veient impulsada pels estímuls fiscals aprovats per Biden, la reobertura de la activitat pels avenços en la vacunació contra la Covid-19 i el control de la pandèmia i els estímuls monetaris de la Reserva Federal (Fed).

En aquest sentit, el president de la Fed, Jerome Powell, va comentar aquest diumenge al programa 60 Minutes de CBS que l'economia començarà a créixer amb força, però que no apujarà els tipus d'interès.

"El que hem dit és que consideraríem la possibilitat d'apujar els tipus quan la recuperació del mercat laboral estigui essencialment completa i tornem a la màxima ocupació, i la inflació torni al nostre objectiu del 2% i estigui en camí de moure's per sobre del 2% durant uns temps".

A més, ha precisat que "passarà un temps fins que aconseguim això", i ha afegit que "és molt poc probable que pugem els tipus aquest any".

Sobre la inflació, aquest dimarts es coneixerà als EUA l'evolució dels preus al març i, precisament, s'espera que l'IPC general repunti fins al 2,5%, tot i que la taxa subjacent, sense aliments ni energia, avançarà fins a l'1,6%.

Recordem que la Fed té en compte per a les seves previsions la inflació PCE, que analitza la despesa dels consumidors (la seva previsió és que repunti de manera temporal fins al 2,4% al llarg de l'any i que es mantingui al 2% durant el 2022).

En qualsevol cas, el comportament dels preus és un dels factors que pot desestabilitzar els mercats o l'excusa perfecta per a una correcció de certa envergadura, si les dades d'IPC mostren tensions inflacionistes majors del que s'esperava. Sobretot amb les borses a màxims de tots els temps.

A nivell corporatiu, Microsoft està negociant la compra de la companyia de Nuance Communications, especialitzada en el reconeixement de veu, per uns 16.000 milions de dòlars, segons han anticipat diversos mitjans financers. L'operació està bastant avançada i es pot anunciar aquest mateix dilluns, segons ha confirmat una font pròxima a la transacció.

D'altra banda, els inversors es troben a l'espera de la temporada de resultats del primer trimestre, que comença aquest dimecres amb els comptes dels grans bancs com JP Morgan Chase, Wells Fargo i Goldman Sachs.

Dijous ho faran Citigroup i Bank of America, a més de Delta Air Lines, de PepsiCo i de UnitedHealth Group, mentre que divendres els publicarà Morgan Stanley.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,1%, fins als 59,40 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,14% i es canvia a 1,1880 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa lleugerament fins a l'1,65% i l'unça d'or cau un 0,4%, fins als 1.738 dòlars.

Noticias relacionadas

contador