dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse nasdaq trading finance us usa united states of america unsplash
Sharecast / Sophie Backes via Unsplash

Wall Street cotitza aquest dilluns amb signe mixt i amb el focus als bancs i a la Reserva Federal dels Estats Units (Fed). Després de la venda forçada de Credit Suisse a UBS, els inversors analitzen el seu impacte al sector bancari nord-americà i a la política monetària de la Fed.

  • 39.807,37
  • -

Recordem que la crisi de confiança a Credit Suisse es va veure intensificada per la caiguda del Silicon Valley Bank (SVB) als EUA, que ha provocat un contagi a la banca mitjana nord-americana, especialment First Republic Bank, que torna a desplomar-se a la preobertura.

"És previsible que continuï la tensió sobre els bancs aquesta setmana i l'elevada volatilitat a les borses, almenys fins dimecres, quan el centre d'atenció recaurà sobre la Fed", expliquen els experts de Bankinter.

"La situació del sistema financer podria portar la Fed a no pujar tipus, o a pujar 25 punts bàsics, però amb un missatge clarament més dovish (suau). S'ha posat de manifest que pujades de tipus tan ràpides, amb missatges permanentment durs, tenen les seves contraindicacions", afegeixen aquests analistes.

Dins del sector bancari, aquest dilluns també és notícia que Flagstar Bank, una filial propietat al 100% del New York Community Bancorp (NYCB), ha arribat a un acord amb la Corporació Federal de Garantia de Dipòsits (FDIC) per adquirir gairebé tots els dipòsits i una part de la cartera de préstecs del fallit Signature Bank, intervingut per les autoritats financeres nord-americanes fa una setmana.

D'aquesta manera, els dipositants de Signature Bank es convertiran automàticament en dipositants de la institució cessionària. "Tots els dipòsits assumits per Flagstar Bank seguiran estant assegurats per la FDIC fins al límit de l'assegurança", ha explicat la FDIC.

ACCIÓ COORDINADA DELS BANCS CENTRALS

Després de la venda forçada de Credit Suisse, el Banc del Canadà, el Banc d'Anglaterra, el Banc del Japó, el Banc Central Europeu, la Reserva Federal dels Estats Units i el Banc Nacional Suís van anunciar aquest diumenge “una acció coordinada per millorar la provisió de liquiditat a través dels arranjaments permanents de línies d'intercanvi de liquiditat en dòlars nord-americans".

"Per millorar l'efectivitat de les línies 'swap' i per proporcionar finançament en dòlars nord-americans, els bancs centrals que actualment ofereixen operacions en dòlars han acordat augmentar la freqüència de les operacions amb venciment a 7 dies de setmanal diàriament. Aquestes operacions diàries començaran el dilluns 20 de març del 2023 i continuaran almenys fins a finals d'abril", van explicar en un comunicat conjunt.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 2,4% (65,12 dòlars) i el Brent cedeix un 2,3% (71,20 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,03% (1,0662 dòlars), i l'unça d'or repunta un 1,1% (1.996 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins al 3,36%. Per la seva banda, el bitcoin cedeix un 0,5% (28.190 dòlars).

Noticias relacionadas

contador