• Al Japó, el Nikkei 225 cau un 1,14%
  • 'El reglament més estricte hauria de portar a la reassignació de la cartera de WMP dels bancs'
china, shanghai, chinese

Tancament en negatiu de les borses asiàtiques, a l'espera de la reunió de dos dies que comença avui dijous al Banc del Japó (BoJ) i després del comunicat de la Reserva Federal dels EUA (Fed), en què el comitè de política monetària va decidir mantenir els tipus d'interès al 0,50%, tot i que reafirma les seves intencions d'apujar-los en el futur.

Al Japó, el Nikkei 225 cau un 1,14% i aprofundeix en les pèrdues iniciades en la sessió anterior. A l'altre costat de l'estret de Corea, el Kospi retrocedeix un 0,38%, i es capgira des d'uns guanys inicials del 0,2%; a Hong Kong, l'índex Hang Seng perd un 0,41%.

Als mercats de la Xina continental, que van patir importants caigudes dimecres a causa dels informes que assenyalaven que Pequín estava considerant prendre mesures contra els productes de gestió de patrimoni de risc, el compost de Xangai perd un 0,53%, mentre que el compost de Shenzhen cau un 1,16%. Reuters informava dimecres sobre el projecte de reglament de la Comissió Reguladora Bancària de la Xina, dirigit a actius de més risc que sovint s'empaqueten en productes de gestió de patrimoni d'alt rendiment (WMP) dels petits bancs i les institucions financeres. David Qu, economista de mercats amb ANZ Research, va dir que "el reglament més estricte hauria de portar a la reassignació de la cartera de WMP dels bancs".

contador