ep imagenes del ibex 35
EUROPA PRESS - Archivo
10.765,00
  • 131,10
  • 1,23%

Europa s'estén aquest dimecres les alces de la passada jornada. L'IBEX ha sumat aquest dimecres un 0,66% amunt i mira cap als 9.600 punts (9.546 punts) gràcies a l'empenta de Santander, que ha avançat un 4,41% després de publicar resultats, i al de BBVA (que ha pujat un 1,46% contagiat per l'entitat càntabra). Els inversors segueixen molt pendents de la crisi sanitària pel coronavirus xinès. Ja en són més de 130 els morts i la situació, de moment, sembla que no millora.

Santander va obtenir un benefici atribuït de 6.515 milions d'euros el 2019, un 17% menys que el 2018, després de registrar un saldo net de plusvàlues i sanejaments de -1.737 milions d'euros. Els sanejaments tenen a veure principalment amb l'ajust del fons de comerç del Regne Unit anunciat el passat setembre (-1.491 milions d'euros), així com amb costos de reestructuració en diversos mercats i altres provisions. Aquests ajustos es van veure compensats per la plusvàlua neta de 693 milions d'euros obtinguda per l'operació realitzada amb el negoci de custòdia, tancada al desembre de 2019, i altres plusvàlues. Durant el quart trimestre estanc, el benefici net va pujar un 35%, fins als 2.783 milions, el major benefici atribuït de la història del banc i per sobre de les expectatives.

Per la resta, aquest dimecres es coneixeran les conclusions de la reunió de la Reserva Federal (Fed), la primera de l'any. "No esperem que es produeixi cap canvi en els principals paràmetres de política monetària de la institució. Així, les taxes d'interès oficials a curt termini es mantindran en l'interval de l'1,50% a l'1,75%, interval en el qual, en principi, i si no es produeixen grans canvis a l'escenari macro, s'haurien de mantenir durant tot 2020", indiquen els experts de Link Securities al seu informe diari.

En quan a altres assumptes destacats del dia, aquí a Espanya el president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que convocarà eleccions a Catalunya una vegada que s'hagin aprovat els pressupostos i després de reunir-se amb Pedro Sánchez. La situació política a Espanya continua molt moguda, amb tot el que esdevé a Catalunya en el focus. De moment, però, a l'IBEX no l'afecta en absolut aquesta circumstància.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'IBEX recupera entre aquest dimarts i avui tot el que va caure aquest dilluns (-2%), però falta el més important: tancar el buit baixista diari (pot ser que acabi sent setmanal) dels 9.562 punts. Cosa que vol dir que per anul·lar/tancar el buit baixista amb què vam començar la setmana l'ideal és fer-ho a preu de tancament de divendres per allò del tancament setmanal", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

"El perill vindria de la possibilitat que, després d'omplir el buit a la seva totalitat, aquest agafi impuls a la baixa. D'altra banda, l'oscil·lador de moment estocàstic està clarament sobrevenut i sembla voler creuar a l'alça", matisa.

"A més del fet que els mínims d'aquest dimarts es corresponen amb la base del canal alcista dels últims mesos, per definició suport. En resum, les fortes pujades de les últimes dues sessions neutralitzen d'alguna manera les males sensacions que el selectiu ens deixava després de la caiguda de dilluns, però mentre no es tanqui el buit (en període setmanal) no podem cantar victòria", finalitza l'expert.

Noticias relacionadas

contador