ep el presidente electo de estados unidos joe biden
BIDEN TRANSITION TV VIA CNP / ZUMA PRESS / CONTACT

Wall Street continua de festa per l''efecte Biden' i té la mirada posada en nous màxims històrics després dels registrats aquest dimecres a la Borsa de Nova York. La presa de possessió de el nou president es va produir sense incidents i els inversors ja descompten els nous estímuls que té previst aprovar la seva Administració a curt termini per contrarestar l'impacte negatiu de la pandèmia.

  • 17.386,04
  • -0,80%

En només arribar a la Casa Blanca, Biden ha revertit algunes de les mesures més controvertides de Trump, com la sortida de l'Acord de París sobre el clima i de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). A més, ha signat un decret per a l'ús obligatori de la mascareta en edificis federals.

Encara que no tots comparteixen l'optimisme del mercat en el moment actual. Per exemple, el famós inversor Jeremy Grantham ha tornat a advertir que Wall Street està en una bombolla, ja que els inversors particulars es "deixen portar". "S'estan tornant eufòrics... Estan demanant diners prestats. Estan negociant més accions", ha dit en declaracions a la CNBC.

"Poques vegades hem vist nivells d'eufòria dels inversors com aquest", ha afirmat, referint-se a l'especulació dels inversors individuals, en lloc dels institucionals.

Grantham ha dit també que "no hi ha hagut un gran mercat alcista que acabi en aquest tipus de bombolla que no caigui almenys un 50%", tot i que creu que el catalitzador que desencadenarà aquesta caiguda és "molt més difícil" de predir.

A nivell empresarial, les tecnològiques Intel i IBM presentaran els seus resultats després del tancament de mercat.

Aquest dimecres s'ha conegut també les dades de les noves peticions d'atur setmanals. Durant l'última setmana Estats Units n'ha registrat 900.000, una xifra per sota del que s'esperava. Tot i que la dada és relativament bona, des del mes d'octubre es registra un lleu ascens setmana rere setmana.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,5%, fins als 53,03 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,3% i es canvia a 1,2146 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,08%.

Noticias relacionadas

contador