wall street caidas portada

Caigudes moderades a Wall Street, que se sumen a les vendes registrades aquest dijous després d'arribar a marcar nous màxims històrics el dimecres. El coronavirus continua com a teló de fons, especialment després que Goldman Sachs hagi alertat que les borses poden estar subestimant la seva rellevància.

  • 38.460,92
  • -

Així ho ha assenyalat Peter Oppenheimer, estrateg cap del banc estatunidenc, qui assegura que "l'impacte del coronavirus pot subestimar-se a causa dels preus actuals de les accions". Aquest expert ha afegit que "els riscos d'una correcció són alts".

Dins del front empresarial, aquest dijous Morgan Stanley va anunciar que pensava apropiar-se del broker E-Trade Financial, en un acord valorat en 13.000 milions de dòlars.

Cal parar atenció també a Tesla, perquè el fabricant de cotxes elèctrics finalment ha rebut llum verda per reprendre la construcció de la seva 'gigafactoria' a Berlín (Alemanya).

Tornant al virus de Wuhan, ja hi ha 75.465 casos confirmats, i 2.236 morts. La pandèmia comença a preocupar Corea del Sud, que n'ha anunciat 52 nous casos. La xifra total d'infectats ja arriba als 150.

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha afirmat que el COVID-19 s'ha convertit en el "risc més urgent" per a l'economia global, i que el seu impacte serà més greu si l'epidèmia es prolonga en el temps i s'estén a altres països, fins al punt que amenaça amb fer "descarrilar" la recuperació global.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

En matèria macro, aquest divendres es farà públic el PMI manufacturer de febrer i la venda d'habitatges existents. A més, tindrà lloc el discurs de la governadora de la Fed, Brainard.

En el mercat de matèries primeres, el petroli West Texas cau un 1,5%, fins als 53,07 dòlars, per causa de la previsió que l'impacte del coronavirus sobre la demanda sigui major de l'esperat. Per part seva, l'unça d'or repunta un 1,3%, fins a 1.642 dòlars, i marca màxims de set anys, perquè els inversors ho consideren una cobertura respecte de la pujada de les borses.

Els experts de Bolsamanía assenyalen que el metall preciós està atacant amb èxit la important resistència que té als 1.611 dòlars, i posant rumb a mig termini cap a la resistència dels màxims històrics de 2011, als 1.920 dòlars.

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys baixa fins un 1,49% i la del bo a 2 anys cau fins a un 1,38%, mentre que la del bo a 3 mesos es manté en un 1,57%. Finalment, l'euro es revaloritza un 0,23% i es canvia a 1,0808 dòlars, després de marcar recentment mínims de tres anys.

Noticias relacionadas

contador