ep presidentela reserva federal fed de estados unidos jerome powell
FED
11.100,80
  • -53,80
  • -0,48%

L'IBEX 35 ha cedit un 0,91% per situar-se als 9.405 punts, el mínim del dia. El selectiu espanyol ha trencat amb una ratxa alcista de cinc sessions consecutives en positiu, el seu màxim temps en verd des de setembre de 2018. La resta de borses europees també han tancat amb caigudes, amb el DAX com el més perjudicat en perdre un 1,59 % per les males notícies de Bayer i BMW.

Els índexs s'han pres la jornada amb més calma després de diverses jornades consecutives de pujades, a l'espera que es coneguin les conclusions de la reunió de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed). "El més lògic seria que paréssim una miqueta, fins i tot que tornéssim a la zona dels 9.365 a l'IBEX", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

La Fed revisarà avui les seves previsions econòmiques i oferirà una actualització dels famosos 'punts' que mostren la visió dels seus diferents membres respecte als tipus d'interès. S'espera que es reafirmi en el seu missatge 'dovish' i que persisteixi en la idea d'anar a poc a poc en la pujada dels tipus, un missatge que ha propiciat el bon comportament de les borses des que ho va canviar a finals de l'any passat, en ple moment de correcció dels mercats.

Pel que fa a la resta, una altra vegada les negociacions comercials entre la Xina i els Estats Units són protagonistes. Si ahir es parlava que no hi hauria reunió entre Donald Trump i Xi Jinping fins al juny, avui s'ha conegut que el representant comercial dels Estats Units, Robert Lighthizer, i el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, planegen viatjar a Pequín la propera setmana per a una altra ronda de negociacions amb el viceprimer ministre xinès, Lui He, segons informa The Wall Street Journal. Al tancament del mercat espanyol, Wall Street cotitza amb pèrdues d'entre el 0,6% i el 0,8%.

JUNTA D'ACCIONISTES DE DIA I ALTRES EMPRESES

I per fi han pres la paraula els accionistes de DIA i ha guanyat LetterOne (gràcies a la baixa assistència, que li ha permès dependre de si mateix per imposar-s’hi). Tot i que en les seves intervencions els accionistes han estat molt crítics, tant amb el Consell de DIA, com amb Fridman -el qual han acusat de 'tirar' intencionadament els preus de l'acció- finalment la seva proposta ha estat la vencedora.

LetterOne ha mostrat la seva satisfacció per això i ha promès moure de pressa perquè la CNMV aprovi al més aviat possible el fullet de l'OPA. Després de conèixer la notícia DIA gairebé no s'ha mogut en borsa. Ja venia amb alces del 2% des de primera hora i ha tancat amb un repunt del 2,55% al Mercat Continu.

Dins de l'IBEX 35, cal destacar el retrocés d'Aena (-2,47%) després d'un informe negatiu de Goldman Sachs. El banc nord-americà ha rebaixat el seu consell de 'mantenir' a 'vendre'. Amb aquesta retallada, el 50% dels analistes recopilats per FactSet ja recomana 'vendre' els títols de l'empresa.

També a l'àmbit empresarial, és notícia aquest dimecres el nou cop que ha rebut Bayer (-10%) en el judici pels efectes cancerígens de la seva herbicida Roundup. Aquest és només un dels més de 11.000 plets als quals s'enfronta la companyia per aquest assumpte. Igualment, el mercat ha estat pendent de BMW, que ha cedit un 4% després d'anunciar un 'avís de revisió'.

Pel que fa a altres assumptes al calendari d'avui, cal recordar que estem en vigílies que comenci el Consell Europeu durant el qual es determinarà l'esdevenir del Brexit a curt termini (dijous i divendres). A partir de demà, tot serà Brexit.

ANÀLISI TÈCNICA

"Tal com vam comentar aquest dimarts, era d'esperar una correcció després de cinc sessions de pujades consecutives. I més quan tenim l'estocàstic a nivells de sobrecompra diaris molt elevats. D'antuvi, cal esperar un moviment de caiguda cap al nou suport, abans resistència, dels 9.360 punts", apunta l'analista de Bolsamanía, José María Rodríguez.

"Nivell que es correspon amb els 4,35-4,40 euros de Santander. I aquí veurem com es comporta el preu. Doncs entenem que una caiguda fins aquí és el mínim després de les importants pujades dels últims dies. A diferència d'altres dies avui no hem tingut el suport d'Inditex i això es nota. Dit això, de moment tot segueix sent alcista a curt termini", afegeix.

"L'únic que no m'acaba d'agradar és que Telefónica s'està girant a la baixa després de ser incapaç de confirmar amb claredat i en preus de tancament per sobre de la resistència dels 7,85 euros. De fet, en espelmes setmanals el preu ens estaria dient, de tancar així divendres, que novament no ha pogut amb la part superior de l'ampli lateral dels últims mesos", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador