ep economiabolsa- ibex 35 defiende9500 puntosla media sesionun ascenso016
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo
11.074,60
  • -36,70
  • -0,33%

L'IBEX 35 ha pujat un 0,77%, fins als 9.392,50 punts. El selectiu se situa de nou a la resistència de 9.400 punts de la mà d'Inditex, que s'ha disparat un 5% després de publicar resultats (va guanyar un 12% més durant els nou primers mesos). Els comptes de la tèxtil han estat una de les cites del dia juntament amb les conclusions de la reunió de la Reserva Federal (Fed). A més, ha captat l'atenció la major sortida a borsa de la història, la de la petroliera estatal d'Aràbia Saudita, Aramco, que ha debutat amb forts avanços del 10%.

Les xifres d'Inditex han batut expectatives i s'han posicionat la companyia presidida per Pablo Isla com una de les poques al sector que aconsegueix fer front als canvis. És el que assenyalen els analistes, que consideren el grup com un guanyador a llarg termini.

El president executiu d'Inditex ha destacat als inversors que la companyia propietària de Zara té davant seu grans oportunitats de creixement. Per 2020, tots els seus establiments seran completament digitals i totes les cadenes vendran a través de la xarxa, amb el compromís de lliurament el mateix dia o el següent als mercats clau.

En altres notícies empresarials destacades, Deutsche Bank ha retallat la valoració de Santander (-0,6%) fins a 3,75 euros per acció i la seva recomanació fins a mantenir. I en altres mercats, el petroli Brent cau un 1,7%, fins als 63,23 dòlars; i l'euro es deprecia un 0,01%, fins als 1,1091 dòlars, a l'espera de la reunió de BCE. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys cau al 0,42% i la prima de risc cau a 73 punts.

LA FED NO TOCARÀ ELS TIPUS

La decisió de la Fed és bastant previsible. "Com la majoria dels membres del FOMC han dit que creuen que la postura actual de la política monetària és apropiada, la Reserva Federal està ara en espera després de tres retallades consecutives. ( ...) la majoria mirarà els 'punts' per obtenir pistes sobre el que pensa fer l'any que ve. Creiem que la Fed indicarà que la seva política per al pròxim any serà també mantenir-se a l'espera", assenyalen els experts de Danske Bank .

TOTS PENDENTS DELS EUA I XINA

Els inversors segueixen molt pendents dels EUA i la Xina perquè, si les dues potències no arriben a un acord de 'fase u' aquesta setmana, diumenge els EUA tornaria a pujar els aranzels al gegant asiàtic i tot es faria malbé de nou. Durant les últimes hores es parla d'un acord entre les dues parts pel qual s'ajornaria aquesta pujada d'aranzels.

"El fet que els dos costats estiguin negociant és un senyal positiu, ja que és quan tots dos costats estan tancats en un carreró sense sortida sense comunicació, llavors els operadors es posen nerviosos", assenyala David Madden, analista de CMC Markets a Londres.

Pel que fa a la resta, en vigílies de les eleccions del Regne Unit, les enquestes segueixen donant com a guanyador Boris Johnson, encara que no obtindria una majoria absoluta d'escons al Parlament. A més, també a l'àmbit polític, a Espanya el rei continua amb la seva ronda de contactes i s'ha reunit amb Pedro Sánchez. Finalment, l'IPC dels EUA s'ha situat el novembre al 2,1% en taxa interanual, mentre l'IPC subjacent s'ha mantingut al 2,3%, en línia amb els pronòstics.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"L'IBEX tanca a les portes de la resistència de 9.4000 punts. Sense cap dubte, el mèrit que tinguem a l'IBEX 'traient el cap' per sobre de la resistència es deu gairebé en exclusiva a Inditex. I la veritat és que per la més mínima que tanqui per sobre es pot dir que l'IBEX estaria donant forma a una petit doble vall d'implicacions alcistes", argumenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"De fet, la teoria diu que, com a mínim, hauria de revalorar-se el que és l'altura de la figura, en aquest cas 200 punts. Cosa que el portaria als 9.600 punts, nivell que coincideix amb la resistència que presenta en els màxims anuals (9.588). Amb tot, cal recordar que són nombroses les resistències que conflueixen dins el rang comprès entre els 9.400 i els 9.588 punts. Per sota tot segueix igual, tenim com a zona de control dels 9.100-9.130 punts", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador