ep bolsa de madrid ibex 35 parque
EUROPA PRESS - Archivo
11.036,20
  • 146,00
  • 1,34%

L'IBEX 35 ha tancat amb caigudes del 0,39%, fins als 9.573,70 punts, pressionat per les retallades a BBVA, Santander, Telefónica i Inditex. El DAX 30 alemany ha marcat màxims històrics intradia, però ha tancat pla. Amb tot, tranquil·litat després d'una sessió de dimarts complicada que es va tancar amb un saldo millor del previst. El coronavirus de la Xina segueix preocupant, però les borses continuen demostrant que tenen resistència per afrontar les adversitats. Pel que fa a l'IBEX, persisteix la lateralitat; el selectiu no perd suports (9.400) ni aconsegueix superar resistències (9.700).

A Àsia s'ha vist un rebot clar després dels forts descensos de la passada jornada. Els casos de coronavirus segueixen ascendint-se (es parla ja de sis morts i 400 infectats) i els experts assenyalen que els inversors es mantenen molt pendents d'aquest assumpte. Tot això, durant una jornada prèvia a la reunió del BCE, la primera d'l'any i que precedeix a la de la Fed, el proper dimecres 29.

A l'actualitat empresarial, el president del Sabadell (+0,6%), Josep Oliu, ha plantejat la possibilitat de participar en un procés de fusió davant la pressió dels inversors perquè redueixi costos, "potser sí, ja ho veurem", ha dit, segons ha publicat l'agència EFE.

A més, S&P Global Ratings ha situat el ràting A- de BBVA (-1,05%) en perspectiva negativa pel potencial risc de reputació relacionat amb la investigació del 'cas Villarejo'. Això obre la possibilitat a una rebaixa de valoració si arribés a haver-hi conseqüències negatives per al banc i la seva capacitat de repagar deute.

Al Mercat Continu, OHL ha caigut un 7% després que HSBC n'hagi venut la seva participació del 5% que va comprar fa tot just un mes, després d'una revaloració del 40% en dues setmanes.

A nivell internacional, als EUA continuen publicant-resultats empresarials. Netflix cau un 2% després de presentar xifres, amb augment de guanys i subscriptors durant el quart trimestre, mentre IBM repunta un 3%. A Espanya, Bankinter inaugurarà la temporada de comptes del quart trimestre aquest dijous.

SALARI MÍNIM, TRUMP...

D'altra banda, la vicepresidenta primera de govern, Carmen Calvo, ha descartat aquest dimecres que el salari mínim interprofessional (SMI) vagi a pujar de cop des dels 900 euros actuals a 1.000 euros mensuales. A més, Pedro Sánchez ha participat en el Fòrum de Davos i s'ha reunit amb inversors internacionals per tranquil·litzar-los sobre la formació del nou govern.

En un altre ordre de coses, l'impeachment contra Donald Trump al Senat va començar aquest dimarts i va continuar fins ben entrada la nit. Mentre el president dels EUA presumia a Davos de com va els Estats Units gràcies a ell, els demòcrates segueixen entestats en la seva causa del judici polític. Es desconeix la seva durada, però el que sembla més que clar és que no tirarà endavant a causa de la majoria republicana.

A altres mercats, el petroli Brent cau un 1,8%, fins als 63,44 dòlars, després que l'Agència Internacional de l'Energia hagi anticipat un excés d'oferta d'un milió de barrils durant el primer semestre. A més, l'euro cotitza pla als 1,1083 dòlars i la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys cau lleugerament fins al 0,41%.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"No m'acaba d'agradar el tancament de la sessió d'aquest dimecres, sobretot perquè tant l'IBEX com els nostres veïns tanquen a prop dels mínims de la sessió. I, a més, amb un DAX que durant el matí marcava nous màxims històrics per tancar per sota també a prop dels mínims del dia i sense confirmar (en tancaments) la superació dels màxims anteriors (13.597)", argumenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Ara, tot fa pensar que de nou posem a prova la zona de suport que tenim a la base de lateral de l'últim mes: els 9.460 punts. És important que els mínims de la setmana passada no es perforin perquè, en fer-ho, tindrem una petita formació de tornada d'implicacions baixistes en doble sostre. Figura que el portaria, com a mínim, cap als 9.250-9.300 punts", afegeix aquest expert.

"Els bancs segueixen febles, tant a nivell nacional com europeu, i el sectorial bancari europeu acumula una caiguda del 6% durant les últimes dues setmanes. I sense els bancs ja sabeu que l'IBEX no pot arribar molt lluny. Per tant, ja manera de resum, seguim laterals. Amb la vista posada en el suport dels 9.460 punts, tot i que mentre no es perfori, no arribarà la sang al riu".

Noticias relacionadas

contador