jerome-powell-presidente-reserva-federal
REUTERS/Sarah Silbiger

La Reserva Federal dels Estats Units (Fed) ha retallat els tipus d'interès en 50 punts bàsics per l'impacte del coronavirus, segons ha confirmat l'organisme en un comunicat.

El banc central estatunidenc respon així a les expectatives del mercat, que anticipava una retallada d'emergència abans de la reunió del proper 18 de març.

"Els fonaments de l'economia estatunidenca continuen sent sòlids. No obstant això, el coronavirus planteja riscos canviants per a l'activitat econòmica. A la llum d'aquests riscos, i per seguir donant suport als esforços per aconseguir les metes de màxima ocupació i estabilitat de preus, el Comitè Federal de Mercat Obert ha decidit reduir el rang objectiu per a la taxa de fons federals al mig punt percentual (50 punts bàsics), fins a l'1%/1,25%", ha explicat l'entitat.

"El Comitè segueix de prop l'evolució i les seves implicacions per a les perspectives econòmiques i utilitzarà les seves eines i actuarà segons correspongui per a donar suport a l'economia", ha afegit la Fed. Tots els membres del Comitè han votat a favor de la mesura.

contador