traders brokers london city
11.074,60
  • -36,70
  • -0,33%

L'IBEX 35 ha registrat aquest dimarts una moderada pujada del 0,03% amb la qual no ha aconseguit recuperar els 9.200 punts, en una sessió durant la qual el selectiu espanyol s'ha vist llastat pel sector bancari, cosa que li ha impedit seguir l'estela dels mercats europeus que han tancat avenços d'entorn de mig punt.

El motor de l'índex ha estat Inditex, que ha aconseguit ser el segon valor més alcista de la jornada després de pujar un 1,97% i s’ha recuperat així de les pèrdues sofertes aquest dilluns, quan va tancar a la part baixa del selectiu. Ha liderat les pujades Grifols (+2,39%) mentre que Ferrovial (+1,91%) ha seguit Inditex en el tercer lloc.

Entre els valors més baixistes han destacat bancs com Sabadell (-3,42%) i Santander (-1,41%), particularment castigats per la crisi del Brexit, encara que també altres entitats com BBVA (-1,1%) i Bankia (-1,02%). El sector bancari no aixeca el cap després de la decisió de la setmana passada de la Reserva Federal (Fed) de no pujar tipus aquest any.

Aquest dimarts, però, no han arribat males notícies per al sector des de Luxemburg, on el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha avalat aquest dimarts que la banca pot seguir desnonant, fins i tot amb clàusules abusives.

Mal dia també per a IAG (-1,62) i Mapfre, que ha perdut un 1,61%, situant-se com el segon i tercer valor amb majors pèrdues de la jornada. Nova jornada de pèrdues també per Ence (-1,34%), la novena consecutiva, després d'haver aconseguit tancar en verd en només una sessió de les últimes 16 des que va començar l'amenaça de tancament de la seva planta a Pontevedra.

Al Mercat Continu, NH ha caigut un -2,32% després que Fitch rebaixés la seva perspectiva sobre l'empresa a estable davant el risc després de la compra de Minor. Prisa, per la seva banda, ha cedit un 1,72% el mateix dia en què Amber Capital s'ha quedat a un pas d’OPA després de superar el 29% del capital a la companyia.

EL BREXIT CONTINUA SENT PROTAGONISTA

El Brexit segueix ocupant-ho tot i l'última hora passa pel nou cop que ha rebut Theresa May. La primera ministra britànica ha vist com el Parlament li pren el control del Brexit. Cada vegada cobra més força la possibilitat d'un Brexit dur i també la possibilitat que May acabi abandonant el seu lloc més aviat que tard.

"El nostre escenari base segueix sent una pròrroga llarga (...). No podem descartar que Theresa May hi renunciï o que hi hagi eleccions generals a curt termini", assenyalen sobre això els analistes de Danske Bank que recorden que és clau a curt del que passi demà dimecres, quan es voten alternatives al pla de May.

Pel que fa al calendari macroeconòmic, aquest dimarts s'ha publicat l'índex de confiança del consumidor Gfk d'Alemanya (abril), que ha quedat en 10,4 (per sota del que s'esperava, en 10,8).

Fora del mercat espanyol, avui se segueix parlant d'Apple i de la presentació que va fer aquest dilluns de les seves novetats relacionades amb el món de la televisió i la reproducció en continu (streaming). Bloomberg informa que ‘la crema’ de Hollywood (des de Steven Splielberg fins a Jennifer Aniston) van acudir a la passada jornada a aquesta presentació. No obstant això, les estrelles no van poder evitar que Apple caigués ahir després que els experts parlessin d'un esdeveniment amb "poques sorpreses". Una renovada aplicació de notícies basada en subscripcions i una nova targeta de crèdit que ofereix un 3% de descompte en les compres d'Apple van ser algunes de les revelacions més notables de l'esdeveniment, més enllà de les relacionades amb la televisió.

Enfront d'Apple, Samsung ha anunciat aquest dimarts una advertència de beneficis mentre que, també al'àmbit empresarial, destaca la compra per part d'Uber del seu principal competidor al Pròxim Orient, Careem, per 3.100 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador