ep ibex 20190405103814
EUROPA PRESS - Archivo
11.074,60
  • -36,70
  • -0,33%

L'IBEX 35 ha tancat pla (-0,03%, 9.157,40 punts) després que el president nord-americà, Donald Trump, hagi rebaixat l'optimisme sobre un acord comercial imminent amb la Xina. Els parquets cotitzaven amb folgats guanys després de les declaracions del secretari del Tresor dels EUA, que havia dit que l'acord amb la Xina va arribar a estar al 90% i que estan en el camí per completar-lo. No obstant això, els números verds s'han anat desinflant davant la incertesa de cara a la reunió de dissabte entre els mandataris de les dues potències.

En el capítol empresarial, DIA s'ha disparat un 7%, fins als 0,55 euros (ha arribat a pujar un 20%), després d'arribar a un acord a llarg termini amb els seus creditors per refinançar el seu deute. També ha anunciat que farà una ampliació de capital addicional valorada en 100 milions d'euros, que se sumarà a l'ampliació de 500 milions ja anunciada.

En negatiu, Fluidra s'ha desplomat un 10% després de la col·locació accelerada d'un 4% del seu capital per part del fons Rhône a 11,8 euros per acció. A més, Aena ha baixat un 2,62% després d'un consell negatiu de JP Morgan i un de positiu de Berenberg.

Encara que els valors que més han baixat han estat ACS (-3,79%) i Colonial (-2,94%). Entre els més alcistes s'han situat Arcelor Mittal (+4,72%) i IAG (+1,87%).

En altres mercats, el petroli Brent repunta un 1,6%, fins als 66,11 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,1%, fins als 1,1365 dòlars. Per la seva banda, la prima de risc espanyola cau fins a 70 punts i la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es manté en rècords mínims al 0,38%. A més, el bitcoin segueix disparat (+13%) i va pels 13.000 dòlars no vistos des de gener de 2018.

REUNIÓ DEL G20 I NOVA AMENAÇA DE TRUMP

Els inversors de tot el món esperen la imminent reunió que tindrà lloc en el marc de la cimera del G-20 a Osaka. El mercat té esperances que les dues economies més grans del món almenys acostin postures. Les paraules de Steven Mnuchin fan que augmenti l'optimisme, però no acaben de convèncer.

El president dels EUA, Donald Trump, ha advertit que imposarà aranzels addicionals sobre les importacions procedents de la Xina si no s'arriba a un acord comercial i ha advertit de les repercussions que la mesura pot tenir per al gegant asiàtic, incloent-hi la deslocalització d'empreses.

"Imposaria aranzels addicionals, taxes addicionals molt substancials si no hi ha un tracte", ha amenaçat Trump durant una entrevista amb la cadena nord-americana Fox News, durant la qual ha expressat la seva disposició a gravar altres 350.000 milions de dòlars en productes de la Xina, a més dels 250.000 milions de dòlars als quals es va aplicar un aranzel addicional del 25%.

L'altre assumpte de la jornada són les declaracions d'ahir del president de la Fed, que va calmar una mica els ànims respecte al ritme esperat de retallada de tipus. Powell també va defensar la independència de la Fed i va dir que la institució no cedirà a la pressió política.

"Això va ser clarament una indirecta a Trump, que ha estat demanant tipus més baixos i un dòlar menys fort. Els mercats dels EUA van acabar en vermell ja que les paraules de Powell no van ser les esperades i això ha portat a una sessió mixta a Àsia", explica David Madden, analista de CMC Markets.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"L'IBEX perd 'momentum' (velocitat de creuer) després de tancar lluny dels màxims de la sessió i quedar-se a les portes del suport de molt curt termini, el que uneix els successius mínims creixents d'aquest mes que estem a punt de tancar", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Per sota, tenim el suport dels 9.060 i, sobretot, els 8.900 punts. El problema és que ens estem allunyant bastant de la zona de resistència dels 9.335 punts. I no parlem de la resistència, de major calat, als 9.410 punts", afegeix aquest expert.

"Es diria que mentre no saltem per sobre de la resistència dels 9.335 punts no tindrem res, tan sols un moviment lateral erràtic. No oblidem que és el selectiu el que s'està comportant pitjor d'entre els índexs europeus, ja que aquests van acariciar la setmana passada els màxims anuals. Nivells als quals no hem estat capaços d'apropar-nos ni de lluny", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador