bancos logos portada

El sector bancari espanyol es mou en terreny negatiu aquest divendres, en una jornada borsària en què destaquen les caigudes del BBVA, que es situa entre les cotitzades que més cedeixen de l'Ibex 35, amb uns descensos que ronden el 4%. Això arrossega a la baixa la resta de les entitats, que també sofreixen pèrdues en aquesta última sessió de la primera setmana d'agost, després d'un juliol turbulent.

  • 1,46€
  • 1,04%
  • 4,52€
  • 0,41%
  • 1,78€
  • 2,65%
  • 6,78€
  • 0,33%
  • 11,04€
  • 1,24%
  • 4,49€
  • 0,42%

Pel que fa a la resta, els títols del Santander i el Sabadell cauen prop d'un 1,5%, els de Bankia i CaixaBank, prop d'un 0,5%, i els de Bankinter, una mica menys d'un 0,2%. "Un dels altres dos grans motors del nostre selectiu, els bancs, no aixequen el cap", afirma l'analista tècnic de Bolsamanía, José María Rodríguez.

Els bancs espanyols van rendir comptes al mercat la setmana passada i va haver-hi poques sorpreses. "Els guanys del primer semestre van ser en general febles, però excloent-ne els elements extraordinaris relacionats amb la Covid-19 i d'altres factors, podrien haver estat pitjors", afirmen des de Scope Ràtings.

Els analistes destaquen que algunes de les operacions internacionals dels dos principals bancs d'Espanya s'han convertit en una font de risc enmig d'aquesta crisi. El BBVA i el Santander estan notablement exposats als EUA, el Brasil i Mèxic, on la pandèmia està menys controlada que a Europa. No obstant això, creuen que aquesta vegada l'entorn és molt diferent al de l'última crisi, quan l'austeritat i el desapalancament eren les paraules de moda. Ara, "els governs estan encoratjant els bancs a prestar amb els incentius correctes, cosa que simplement no passava en el cicle anterior".

Fa poc, Barclays va clavar un cop de tisora al Santander i el Sabadell, retallant-ne el preu objectiu a 2,9 euros i 0,45 euros, respectivament. Pel que fa al Santander, en van rebaixar també les previsions de guanys consolidats un 11%, 10% i 5% per a 2020, 2021 i 2022, respectivament. "Principalment retallem les previsions d'ingressos a causa dels tipus d'interès més baixos, encara que positivament el control de costos i la reestructuració del Santander haurien d'ajudar a mantenir guanys", expliquen. Preveuen a més que el banc introduirà un petit dividend al 2021 gràcies a millores de la solvència.

Quant al Sabadell, encara que després dels resultats del segon trimestre les previsions de guanys de Barclays disminueixen un 4% per a 2020, augmenten un 3% per a 2021 i 2022. No obstant això, destaquen que veuen "massa incerteses que envolten el negoci de TSB UK".

Per contra, els analistes van augmentar el preu objectiu de CaixaBank a 2,5 euros. Troben "atractiu" en aquesta entitat perquè "està negociant per sota del múltiple mitjà de guanys del sector" i "pronostica un excés de capital més alt que la majoria dels bancs espanyols". Així, en milloren les previsions de guanys un 7%, 4% i 3% per a 2020, 2021 i 2022, respectivament.

Noticias relacionadas

contador