ep archivo   valores del ibex 35 en los paneles de la bolsa de madrid a 17 de junio de 2021 en
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

Els analistes de Bank of America ho tenen clar. "Seguim sobreponderats a Espanya, Itàlia i Alemanya", afirmen al seu últim informe sobre posicionament tàctic als mercats de renda variable europeus.

  • 11.075,40
  • 1,70%

Entre les raons que justifiquen aquesta estratègia, esmenten el bon moment econòmic de la zona euro. "Esperem que els PMI (dades d'activitat) es mantinguin a prop dels seus nivells actuals durant el tercer trimestre, per després relaxar-se cap a final d'any", afirmen.

A més, es mantenen posicionats "per a un renovat repunt dels rendiments dels bons, perquè els tipus han subestimat dràsticament la seva relació amb l'impuls macroeconòmic, i la reducció de la flexibilització del banc central hauria de portar a un repunt dels rendiments reals dels bons des de mínims històrics".

Les seves projeccions són "consistents amb un millor comportament del 5% de les accions espanyoles i italianes, que haurien de beneficiar-se de la seva alta ponderació en els bancs si l'impuls de creixement de la zona de l'euro segueix sent sòlid i els rendiments dels bons augmenten".

En analitzar la borsa espanyola, destaquen que el sector financer hi té un pes proper al 30%, "cosa que significa que el rendiment relatiu del país tendeix a moure en línia amb el rendiment del Bund" (bo alemany).

A més, comenten que "gràcies al seu enfocament en les vendes nacionals, la renda variable espanyola tendeix a sobrepassar la seva trajectòria implícita en el rendiment del Bund quan la renda variable europea supera la renda variable mundial".

En aquest escenari, una de les principals apostes de Bank of America és el sector financer. "Encara esperem que els bancs obtinguin millors resultats durant els pròxims mesos, ja que el sector ja està descomptant un escenari de creixement més feble i es beneficiarà de la nostra expectativa d'un lleu rendiment dels bons a l'alça", afirmen.

Així, la seva previsió és que el sector bancari europeu pugui revalorar-se un 12% fins al final del tercer trimestre. "Això, al seu torn, hauria de proporcionar suport a la renda variable italiana i espanyola, i les nostres hipòtesis macroeconòmiques apunten a una rendibilitat superior al voltant del 5% per als dos índexs durant els propers mesos, cosa que ens hi deixa sobreponderats", conclouen.

TAMBÉ APOSTEN PER ALEMANYA

Finalment, Bank of America també segueix apostant per la renda variable alemanya, pel fet que ja ha descomptat un menor creixement econòmic per l'avanç de les noves variants del coronavirus.

"Tot i que ja no esperem més pujades en els PMI de la zona euro, seguirem sobreponderats en la renda variable alemanya desprésdel seu pitjor comportament del 5% des de principis d'abril". En la seva opinió, això implica que les accions germanes ja han descomptat "una forta desacceleració del creixement".

La seva previsió indica que aquest mercat té un potencial alcista el 4% fins al final del tercer trimestre, gràcies que esperen una depreciació de l'euro enfront del iuan. A més, les seves previsions per al sector alemany d'automòbils, clau en aquest país, també indiquen aquest potencial de revaloració.

Noticias relacionadas

contador