Notícies de mercats

ep el presidente ejecutivo de indra fernando abril martorell en los desayunos esade

Indra suportarà millor la crisi per la major despesa pública en el núvol, segons UBS

Indra serà una de les companyies de l'Ibex que millor suportaran la crisi del Covid-19, segons estimen els analistes d'UBS. Per als experts del banc suís, la tecnològica espanyola no s'escaparà de l'impacte de la pandèmia, però el seu model de negoci ofereix unes perspectives molt millors a mitjà i llarg termini que el d'altres companyies amb negocis més lligats a l'economia tradicional.

ep fmi

L'FMI contradiu Sánchez: la crisi espanyola serà pitjor que l'europea

Pedro Sánchez repeteix amb insistència que "ens trobem en una crisi simètrica que ha caigut com un roc sobre el conjunt de la UE". Però l'FMI no veu aquesta simetria per enlloc: la caiguda del PIB espanyol serà molt més pronunciada, i la recuperació de 2021, inferior. La raó és que, igual que Itàlia, hem hagut de prendre mesures molt radicals de confinament per contenir el coronavirus. La diferència més destacada amb la zona euro serà l'atur, que arribarà a cotes estratosfèriques al nostre país, i fins i tot l'organisme internacional preveu que entrarem en deflació.

ep foto de microscopio electronico del coronavirus sars-cov-2 que causa la covid-19

L'Ibex (+0,5%) recupera els 7.100 sostingut per Inditex però llastrat per la banca

L'Ibex 35 puja un 0,54%, fins a 7.108,6 punts, després de marcar un mínim amb 7.080 enters i un màxim amb 7.209. El selectiu espanyol, després del descans del Dilluns de Pasqua, ha rebut l'embranzida d'Inditex però s'ha vist llastrat pels dos grans bancs, Santander i BBVA. No obstant això, prossegueix la seva remuntada des dels mínims de març gràcies a la desacceleració de la pandèmia de coronavirus, tant a Espanya com a d'altres països europeus. Les dades de la Xina, que són millors del que s'esperava (balança comercial i exportacions i importacions), també hi han ajudat.

Ibex: els valors que més pugen són CIE Automotive (+6,32%) i Ferrovial (+4,5%)

Ibex: els títols que més cauen són Colonial (-5,09%) i Merlin Properties (-4,21%)

Obre Wall Street: Dow Jones: +1,84%; S&P 500: +1,75%; Nasdaq: +1,85%

Futurs Wall Street: Dow Jones: +1,2%; S&P: +1,07%; Nasdaq: +1,44%

Ibex: +0,65% (7.117); Dax: +1,05%; Cac: +0,01%; Ftse 100: -0,52%; Ftse MIB: +0,4%