inversorinteligente

L'educació financera és una de les assignatures pendents d'Espanya. Per això, només un 33% dels inversors coneix que els avantatges fiscals dels fons és millor que la dels dipòsits, segons l'últim estudi de l'Observatori Inverco sobre la visió que tenen aquests dels fons d'inversió i els seus gestors.

Una dada que, a més, no presenta grans variacions respecte al registrat el 2014: 31%. D'entre tots ells, els que menys coneixen aquesta realitat són els conservadors (24%), respecte al 36% dels moderats i el 48% dels dinàmics. Entre els mil·lenistes, tan sols 1 de cada 10 la coneix.

Només dos de cada deu estalviadors creuen que tenen millor fiscalitat que els bons i les obligacions

Els inversors mil·lenistes són els que menys inverteixen en renda variable i vehicles mixtos (41%), respecte a la Generació X (55%) i els 'baby boomers' (54%).

Una altra de les estadístiques d'especial atractiu que llança aquest informe d'Inverco és segons la qual només un 45% d'aquests inversors sap qui hi ha darrere de la gestió del fons en què ha dipositat part del seu patrimoni. Amb tot, aquesta dada ha crescut 11 punts durant els últims dos anys, de manera que cada vegada més gent coneix que hi ha tot un equip de gestors professionals i no és personalment el responsable de la identitat qui realitza tals gestions.

Un coneixement que varia segons el tipus d'inversor: només el 36% dels conservadors coneix aquest fet, enfront del 47% dels inversors moderats i el 70% dels dinàmics, que destaquen per desplegar una estratègia més agressiva. Per la seva banda, dins dels mil·lenistes, només un 38% sap qui està darrere de la gestió del seu fons. Una xifra que s'eleva entre els 'baby boomers' (45%) i la Generació X (50%).

Finalment, només 2 de cada 10 estalviadors creuen que els fons presenten una millor fiscalitat que els bons i les obligacions.

Noticias relacionadas

contador