presidente-banco-sabadell-josep-oliu
Europa Press

La venda d'una part de Sabadell Asset Management per part de Banc Sabadell comença amb mal peu. En els tres primers mesos de l'any, ha tingut uns reemborsaments nets en els seus fons pròxims als 350 milions d'euros, la qual cosa li col·loca com la segona gestora espanyola amb majors pèrdues fins a març, només per darrere de CaixaBank. Aquest ensopecs en l'arrencada de 2019 podria devaluar el seu preu o disminuir l'interès comprador.

El banc presidit per Josep Oliu va reconèixer fa dues setmanes que ha penjat el cartell de ‘s'embeni’ a la seva gestora i que ha contractat a JPMorgan perquè busqui un soci. El grup català busca reforçar la seva capital per la via ràpida, després d'haver-se vist afectat per la migració tecnològica de la seva filial britànica, TSB.

En tan sols tres mesos, la gestora del Sabadell ja ha sofert més reemborsaments nets (-349 milions) que totes les subscripcions netes que va aconseguir en el conjunt de 2018, que van ascendir a gairebé 303 milions, segons dades extretes de VDOS i Inverco.

A pesar que l'exercici anterior va ser nefast per a les borses i gairebé tots els actius financers, el pitjor des de la fallida de Lehman Brothers en 2008, moltes gestores van aconseguir acabar amb captacions gràcies al matalàs que van fer en els primers mesos de l'any. Aquest va ser el cas de Sabadell. No obstant això, el banc català ha dilapidat en un sol trimestre l'esforç comercial de 2018, malgrat que les bosses pugen l'any de mitjana un 13%.

POTENCIALS COMPRADORS

Segons fonts del mercat, els millor col·locats per a fer-se amb Sabadell AM són una asseguradora espanyola, com va avançar Bolsamanía, un fons de capital de risc estranger o una gran gestora internacional que vulgui potenciar el seu negoci a Espanya ‘atacant’ al client minorista.

Un portaveu oficial del banc va assegurar que, amb aquesta operació, reforçar capital no és l'única prioritat. També vol "millorar el seu portfolio de productes, internacionalitzar la seva oferta i ser més eficient".

En l'actualitat, la gestora del Sabadell, que és la cinquena major d'Espanya després de CaixaBank, BBVA, Santander i Bankia, té prop de 16.175 milions en actius sota gestió entre fons espanyols, sicav i fons luxemburguesos, segons Inverco.

contador