pepsico releve ses previsions de benefices annuels 20211006125227

PepsiCo ha publicat els comptes del segon trimestre del 2022, un exercici que es tanca amb unes dades que han superat les estimacions del consens. La multinacional novaiorquesa, que ha elevat les seves perspectives de creixement per a l'any, ha comunicat uns ingressos de 20.230 milions de dòlars que superen amb escreix els 19.510 esperats, mentre que el benefici per acció puja fins als 1,86 dòlars per títols enfront dels 1,74 dòlars estimats pel consens.

  • 171,22$
  • -2,97%

Després de conèixer aquestes xifres, els títols de PepsiCo pugen un 0,4% a Wall Street. Des del començament d'any, les accions de la companyia han caigut a prop d'un 2%.

PepsiCo destaca que els ingressos nets van créixer un 5,2% al segon trimestre en taxa interanual, mentre que l'augment dels sis primers mesos de l'any puja fins al 7%. Així mateix, PepsiCo ha augmentat les seves perspectives d'ingressos per a l'any, en part a causa de l'augment del consum de Doritos i Gatorade a l'últim trimestre.

L'empresa espera ara obtenir un creixement orgànic dels ingressos del 10% (enfront de l'anterior previsió del 8%). És el segon trimestre consecutiu en què la companyia ha augmentat la previsió d'ingressos sense actualitzar les expectatives de beneficis.

En aquest sentit, la companyia continua esperant un augment del 8% del benefici per acció, un tipus impositiu anual bàsic del 20% així com un dividend de 6.200 milions de dòlars i destinar 1.500 milions de dòlars a recompra d'accions. “Aquesta hipòtesi i les orientacions anteriors impliquen un benefici per acció bàsic per al 2022 de 6,63 dòlars, un augment del 6% en comparació amb el benefici per acció bàsic del 2021 dels 6,26 dòlars”, expliquen.

"Estem satisfets amb els nostres resultats del segon trimestre, ja que el nostre impuls empresarial es va mantenir malgrat la contínua volatilitat macroeconòmica i geopolítica i dels nivells d'inflació més elevats als nostres mercats", ha assenyalat el president i conseller delegat de Pepsico Ramón Laguarta.

Laguarta ha assegurat que els resultats “són indicatius de la gran dedicació dels nostres treballadors, de la fortalesa i resistència de les nostres categories, de l'agilitat de la cadena de subministrament i dels sistemes de sortida al mercat i de la sòlida execució al mercat". “També ens fan confiar que les nostres inversions per convertir-nos en una organització encara més ràpida, més forta i millor”, ha afegit.

contador